​Милан Вујко: Честитке српским одбојкашицама, Стручном штабу и Одбојкашком савезу Србије

​Милан Вујко: Честитке српским одбојкашицама, Стручном штабу и Одбојкашком савезу Србије

Србија је двоструки светски шампион. Више него импресивна утакмица одбојкашица Србије у финалу Светског првенства против Бразила, у коме су показале своју надмоћ и декласирале противнице са 3:0. Србија је играла друго узастопно финале, док се Бразил први пут после 12 година борио за титулу најбоље репрезентације. Ипак репрезентативке Србије су нове, шампионке света које су одбраном титуле, још једном донеле радост свим навијачима и у богату ризницу Одбојкашког савеза Србије додале још један вредан трофеј.

Милан Вујко, директор Џудо клуба Црвена звезда међу првима је упутио честитке светским шампионкама.

-Искрене честитке одбојкашицама Србије и Стручном штабу на одбрани титуле као и Одбојкашком савезу Србије, на још једном врхунском постигнућу. Наше девојке су успеле да тријумфују у свих 12 утакмица што је прави подвиг достојан најбоље екипе на планети. Иста екипа се тешко победјује два пута на истом првенству али наше девојке су успеле и у томе у дуелима против Пољске и Америке. Прошле су успешно све препреке на овом Првенству света. Честитам им на феноменалној тимској игри а посебно бих истакао Звездиног капитена из протекле сезоне, Бојану Дрчу, која је повезала читаву екипу уз маестралну Тијану Бошковић, уједно све девојке, једном речју права тимска игра што је велика предност наше репрезентације. Сви смо изузетно поносни на њих -истакао је Милан Вујко, директор Џудо клуба Црвена звезда.

На Светском првенству у идеалну поставу изабране су Тијана Бошковић Бојана Дрча и Теодора Пушић.

- Честитам им на феноменалној тимској игри и посебно честитке Тијани Бошковић на звању МВП као и избору у идеалној постави у коју су ушле и Бојана Дрча и Теодора Пушић.Посебно бих истакао да је било уживање гледати Бојану Дрчу, нашег капитена из протекле сезоне како ужива у свим сегментима игре, у дизању, блоковима, пријему, сервису, проналажењу небрањених делова терена кад су нам поени били најважнији рекао је Милан Вујко.

С поносом истичемо да су чланице националног тима, светске шампионкеикапитен ОК Црвена звезда из сезоне 2021/22 техничар Бојана Дрча али и некадасње одбојкашице црвено белог тима Јована Стевановић, Бојана Миленковић, Теодора Пушић, Мина Поповић иАна Бјелица.

Србија је једина репрезентација која је у последњих седам година била међу четири најбоље селекције на највећим турнирима – од Европског првенства 2015. године, Олимпијских игара у Токију до великог финала Светског првенства које се одржава у Холандији и Пољској.

Одбојкашице су низале успехе почевши од бронзе на Европском првенству 2015, затим су освојиле сребро на Олимпијским играма 2016, злато на континенталном шампионату 2017, злато на Светском првенству 2018, злато на Европском првенству 2019, бронзу на Олимпијским играма 2021. године. Последња у низу медаља је сребро на европском шампионату 2021. године. Успеси женске одбојкашке репрезентације показују пре свега континуитет, љубав, пожртвованост и стручност у националној женској одбојкашкој репрезентацији Србије.

Сличне вести
Последње вести