Маљковић и Вишацки посетили спортисте у Олимпијском селу

Маљковић и Вишацки посетили спортисте у Олимпијском селу

Челници Олимпијског комитета Србије на лицу места су се уверили да међу нашим олимпијцима влада одлична атмосфера, као и да у резиденцијалном делу Тима Србије у Олимпијском селу спортисти имају све услове за квалитетан боравак.

Председник Маљковић истакао је да је задовољан радом Мисије Олимпијског комитета Србије и да су сви на услузи спортистима како би направили најбоље резултате.

– Морам да похвалим организацију нашег тима у Олимпијском селу. Олимпијски комитет Србије је сервис који је на услузи спортистима, и то јако успешно радимо. То је прва ствар коју сам питао све спортисте при доласку, како су задовољни са условима у Селу и радом наше Мисије. Атмосфера је одлична, осећа се јединство. Магија Олимпијских игара чини своје. Желимо да то преточимо у добре резултате. Велика су очекивања, то говори посета на данашњој конференцији за медије нашег тима која је била најпосећенија у Токију. Највише захваљујући најбољим амбасадорима наше земље, Новаку Ђоковићу, Филипу Филиповићу, Маји Огњеновић и Соњи Васић који су присуствовали конференцији, као и свим спортистима који ће представљати Србију на Олимпијским играма. Апелујем на комплетну јавност да бодри спортисте и када буде тешко, да их подржимо са јединственим позитивном ставом из којег ће произаћи добри резултати – рекао је председник ОКС приликом посете Олимпијском селу.

Генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки такође апострофира добру атмосферу међу Тимом Србије и истиче да постаје присутан и позитиван такмичарски набој код наших спортиста.

– Прво бих напоменуо да је сјајно што смо добили могућност да уђемо у Село и поздравимо наше спортисте, јер је и то до пре неколико дана било неизвесно због оштрих ковид протокола који су на снази. Као неко ко има и такмичарско искуство са Олимпијских игара и ко је био становник Олимпијског села, препознајем добру атмосферу. Види се такође да сви спортисти постају усмерени ка изазовима који их очекују у наредним данима и да су спремни за такмичење – истакао је Вишацки.

Први спортиста Олимпијског тима Србије који ће наступити на Играма је веслачица Јована Арсић која представља нашу земљу у дисциплини женски скиф. Њу сутра у Токију од 10.20 часова по локалном времену очекују квалификације, а Вишацки је као некадашњи веслач разговарао са Јованом којој је ово први наступ на Олимпијским играма.

– Јована је прошла кроз тежак период због двонедељног карантина у којем се нашла при доласку у Јапан, као и Васић и Мачковић. Њу сутра очекује велики дан, све те ствари на које није могла да утиче мора да остави иза себе и да се окрене само ономе што је чека кроз само неколико сати. Као што сам и њој рекао, мора да ужива у сваком тренутку искуства које је пред њом и да са позитивним ставом уђе у трку – јасан је био генерални секретар ОКС.

Сличне вести
Последње вести