​Мајсторије Бореновића и Ћулума за златни крај Европског купа у Београду

​Мајсторије Бореновића и Ћулума за златни крај Европског купа у Београду

До последњег места испуњен Спортски центар Шумице и 300 бораца из 35 земаља, са три континета, Европе, Африке и Северне Америке, укратко опис престижног којем је Београд домаћин већ 11 година. Суботња апсолутна доминација српских бораца умало није поновљена. У недељу се два пута певало „Боже правде“ у Шумицама пошто су се на највиши степеник победничког постоља попели Бошко Бореновић након фантастичне и напете борбе са одличним Чехом Јиржијем Петром у категорији до 90 кг, као и маестрални Жарко Ћулум међу колосома преко 100 кг. Уз Бореновића и Ћулума бронзаним медаљама окитили су се Ивана Јандрић (до 70 кг), Александра Дубоја (преко 78 кг) и Владимир Гајић (преко 100 кг). Током два такмичарска дана врхунског џудоа наш тим је пожњео чак 14 одличја, од чега четири злата, два сребра и осам бронзи, што је репрезентацији Србије донело прво место у генералном пласману.

Борба која се издваја и која је подигла публику у Шумицама на ноге је свакако финале у категорији до 90 килограмаиз које је Бошко Бореновић изашао као победник и освачај златне медаље. Српски џудиста имао је више готово равноправног противника у опасном Чеху Јиржију Петру.

-Прошле године нисам успео да остварим висок пласман. Управо зато сам се посебно спремао за 11. издање Европског купа у Београду и успео сам да верификујем тај труд и посвећеност. Велика је привилегија и мотивација такмичити се пред домаћом публиком,а организације турнира у Београду је одлична, тако да верујем да ће и наредне године бити на још вишем нивоу -рекао је ас из Панчева, члан ЏК Жандармерија.

Од Жарка Ћулума се увек очекује добар резултат. Српски колос је и овога пута одушевио победом у дуелу са одличним Румуном Данијелом Натеом.

Херој самог краја Еуропеан јудо купа, Жарко Ћулум мајсторски је одрадио борбу за златну медаљу у категорији преко 100 кгпобравши френетичне аплаузе са трибина:

-Овај меч ми је значио више него било шта друго. Победио сам освајача светских и европских медаља. Презадовољан сам! То злато је дошло уз велику подршку са трибина. После краћег одмора нападам олимпијску норму.“

Сличне вести
Последње вести