Иван Тодоров председник ЏСС: Акција помоћи нашим најстаријим члановима

Иван Тодоров председник ЏСС: Акција помоћи нашим најстаријим члановима

Драги џудисти,

Драги спортски радници,

Поштовани родитељи,

У тренутку када се читав свет а самим тим и наша земља налази у сложеној ситуацији узроковане епидемијом тешке болести, вируса ЦОВИД 19, џудисти ће онако како смо то увек радили када је било тешко, одговорити и овом животном изазову, солидарно и организовано.

Све активности Џудо савеза Србије, као уосталом и у свим осталим сегментима живота, прешле на он -лине платформе, у намери да заштитимо здравље свих чланова наше организације.

Имајући у виду да је жеља творца модерног џудоа, Џигоро Кана, да џудисти на најбољи начин допринесу друштву у коме живе, наша је дужност а уз поштовање свих прописаних мера од стране државе, да пружимо помоћ пре свега свим нашим члановима преко 65 година.

Наши спортисти, наши шампиони са струњаче овога пута ће на најважнијем животном испиту помагати свим нашим ветеранима којима је помоћ потребна.

Годинама и деценијама наши ветерани су нас учили првим корацима у џудо спорту а ово је наш допринос кроз који желимо да покажемо колико ценимо све што су нас научили у спорту и животу. Акција Џудо савеза Србије помоћи нашим ветеранима је све оно што је џудо заиста и представља, свесно поклањање времена, вештина, знања и енергије за добробит других људи.

Управо зато позивам све наше ветеране, све оне изнад 65 година да се јаве регионалним канцеларијама или путем мејла канцеларији Џудо савеза Србије који имају потребу да их посети лекар, да им се донесе лек или купи храна. Приликом позива наши ветерани ће моћи да кажу која им је услуга неопходна и колико је хитно, па ће сходно томе наши волонтери стићи на адресу наших најстаријих чланова.

Још једном бих истакао да је сада најважније да као што смо то увек и чинили, задржимо дисциплину, одговорност, поштовање и поверење у државу и да слушамо струку, наше лекаре, што значи да се придржавамо свих прописаних мера. Као што знате реч џудо у преводу значи мекан или нежан пут. Управо зато наша је жеља да и овај период, овај пут који нико од нас није желео да пређе, заједничким снагама, пуни поштовања једни за друге, лакше пребродимо.

Контакт телефони

Џудо савез Београда -контакт особа Пеђа Босанац 064/27 09 094

Џудо савез Војводине-контакт особа Наташа Бошковић 069/ 702 036

Џудо савез Ц.Србије -контакт особа Срећко Крстић 063/19 99 014

Уколико вам је лакше можете нас контактирати и путем електонске поште Џудо савеза Србије оффице@јсс.рс

Сличне вести
Последње вести