ИЈФ добио нове чланове Извршног комитета

ИЈФ добио нове чланове Извршног комитета

Когресом ИЈФ –а званично су почела дешавања на Светском сениорском првенству у у “Палати мира и помирења” у Астани , у Казахстану

Јеан-Луц РОУГЕ, генерални секретар ИЈф-а и Насер АЛ-ТАМИМИ, благајник ИЈФ-а, реизабрани су једногласно за период од наредне четири године. Саопштена су и имена нова четири члана ИЈФ Извршног комитета ( такође изабрана једногласно): некадашњи председник и генерални директор Адидаса Рене ЈАГГИ ( маркетинг и стратешки директор), председник Кодокан Јудо Института УЕМУРА Харуки (светски директор за промоцију), потпредседник Свејапанске џудо федерације ЈАМАСХИТА Јасухиро (директор за развој), Олимпијски шампион 1976 и 1984 и председник Кинеске јудо асоцијације ЗХОУ Јинљианг (директор за развој).

Учесници Конгреса, упознали су се са новом химном Међународне џудо федерације (ИЈФ).

-Нова химна је припремана током протекла три месеца. Компоновао је госп. Њагнер у сарадњи са Мицхелом Хуетом а одсвирала је Филхармонија из Будимпеште. Уверен сам да ће на најбољи начин представити наш спорт и нашу солидарност -рекао је председник ИЈФ-а, Маријус Визер.

Светско првенство за сениоре 2014 године било је најбоље у историји ИЈФ-а са највећим бројем посетилаца и високим нивоом врхунског јудоа, одржано у духу фер плеја и квалитетног такмичења.

- Промена правила учинила је наш спорт још динамичнијим што наши посетиоци, љубитељи јудоа и спортисти јасно цене. Прошле године имали смо ТВ публику од 176 милиона, са више од 3000 сати преноса. Јудо је наједукативнији спорт у олимпијском програму, без икакве дискриминације -рекао је Маријус Визер.

Међународна џудо федерација организоваће семинаре у свим секторима и на тај начин јасно ће показати јединство али и континуитет. За арбитре биће одржан семинар у Кодокану наредног јануара. ИЈФ Академија, специјални академски курс за тренере, има три нивоа. За овај начин образовања већ је био пријављен 91 кандидат из 48 држав,а а све уз подршку Олимпијске солидарности.

Комисија Јудо за децу настоји да допре до нових генерација и да установи наш спорт код младих људи кроз програм” Џудо у школама”. Програм Џудоом за мир већ руши многе баријере и успоставља пријатељство и радост за све учеснике.

Образовни програм ИЈФ-а, спроведен је у Кини, Северној Канади и ОКеанији. Током последњих година велики су захтеви и од континенталних унија за овај начин образовања. ИЈФ је донирао 2.7 милиона долара у 2014. години кроз подршку спортистима, федерацијама I пројектима за татами, јудоги и осталу спортску опрему. У 2015 ИЈФ је већ донирано 1.25 милиона долара.

Љубитељи џудоа могу да се информишу кроз нове платформе као што је Јудобасе . Сада је могуће да сазнате све што вас занима у џудоу кроз овај програм. Делегатима Конгреса приказан је видео како нова услуга сада функционише на свим уређајима.

Догађаји на СП у Астани биће настављени са специјалним програмом којим ће десет нових џудиста бити примљени у “Кућу славних”, жребом и прес конференцијом. 

Сличне вести
Последње вести