Џудо клуб Црвена звезда упућује искрене честитке Олимпијском тиму Србије на историјском резултату оствареном у Токију

Џудо клуб Црвена звезда упућује искрене честитке Олимпијском тиму Србије на историјском резултату оствареном у Токију

Џудо клуб Црвена звезда упућује искрене честитке Олимпијском тиму Србије на историјском резултату оствареном у Токију. Наши спортисти су на 32. Летњим олимпијским играма у Јапану, оборили рекорд по броју освојених медаља остварен 2016. године у Рио де Жанеиру. Позлатили су се Милица Мандић у теквондоу, Јована Прековић у каратеу, док су ватерполисти Србије одбранили титулу освојену пре пет година у Бразилу. Дамир Микец у стрељаштву окитио се звањем вицешампиона, док су одбојкашице донеле пето бронзано одличје. Уз њих српску спортску јавност обрадовали су наши трофејни репрезентативци, Тијана Богдановић (теквондо), рвач Зураб Датунашвилији, стрелац Миленко Себић као и репрезентација у баскету 3x3.

-У име Џудо клуба Црвена звезда упућујемо искрене честитке свим освајачима медаља али и свима који су пружали подршку и обезбедили средства и услове да наши спортисти могу да остваре врухунске резултате. Велику захвалност дугујемо и онима који на жалост нису имали довољно спортске среће у Токију, али су пружили максимум и остварили врхунске резултате самим пласманом на ово највеће планетарно спортско такмичење-истакао је Стојан Вујко, председник УО ЏК Црвена звезда.

Српски такмичари на Играма у Токију обрадовали су нацију и освојили су девет одличја и тако надмашили учинак из Рио де Жанеира пре пет година. Србија је са девет медаља доказала да је спортски гигант у региону.

-Наши спортисти су нас још једном обрадовали врхунским резултатима. Са три златне, сребром и пет бронзаних медаља наши спортисти су најуспешнији у региону чиме су јасно доказали да је спорт прави заштитни знак Србије и што је још важније да су наш понос -закључио је Стојан Вујко.

Сличне вести
Последње вести