Џудисти Црвене звезде вицешампиони Суперлиге Србије

Џудисти Црвене звезде вицешампиони Суперлиге Србије

Џудисти Црвене звезде су вицешампиони Суперлиге Србије. Најјаче домаће клупско такмичење црвено беле џудоке завршиле су са сребрном медаљом око врата.

-Били смо на корак од освајања златне медаље и титуле. Остали смо у самом врху домаће џудо сцене али на жалост овога пута спортска срећа није била на нашој страни- рекао је Бојан Дошен, капитен ЏК Црвена звезда.

У првом дуелу плај офф-а у спортском центру Шумице, џудисти Црвене звезде били су одлични . Меч са квалитетним и незгодним противником, новосадском Славијом, завршили су како су и обећали, победом. Предраг Николајевић (до 66 кг) је победио Николу Лемића, Страхиња Бунчић (73 кг) на исти начин, ипоном победио је одличног Љубишу Ковачевића. Капитен Бојан Дошен ( до 81 кг) очекивано је савладао врсну јудоку Алексеја Нефедова. Дмитрј Герасименко ( до 90 кг) још једном је експресно завршио дуел са Драгом Бањцем. Божидар Божинић у супертешкој категорији запечатио јепобеду Звезде мечом са Владимиром Гајићем.

-Славија је јако тежак и незгодан противник. Сви који прате џудо знају да из овог клуба долазе одлични такмичари. Ове сезоне Новосађани су били као и ми непоражени. Управо зато смо знали да нам у полуфиналу неће бити ни мало лако . Ипак успели смо да докажемо квалитет и да победом изборимо улазак у велико финале.

У великом финалу Суперлиге Србије црвено беле џудисте очекивала је екипа Раковице.

-Добро познајемо екипу Раковице и били смо свесни шта треба радити. Имајући у виду квалитет оба тима водила се права рововска борба. О томе најбоље говори и резултат на крају меча 3:2. Били смо на корак од трофеја али овога пута спортска срећа на жалост није била на нашој страни.

За трофејни клуб из Љутице Богдана нема одмора. Вицешампионе Србије крајем децембра очекује учешће у Холандији, где ће се одржати Лига шампиона, такмичење које окупља најбоље тимове Европе.

-Сасвим је јасно да имамо квалитет и да смо зато и позвани да учествујемо у овом елитном такмичењу. За нас је ово већ друга сезона у којој смо део најјачег европског клупског надметања. Минуле сезоне смо стигли до полуфинала. Наше жеље и очекивања су увек на највишем нивоу што уосталом на најбољи начин потврдјују екипни и индивидуални резултати Црвене звезде истакао је Бојан Дошен, капитен ЏК Црвена звезда. 

Сличне вести
Последње вести