Џудисти Црвене звезде овог викенда на Голден лиги у Бечу

Џудисти Црвене звезде овог викенда на Голден лиги у Бечу

Џудисти Црвене звезде су протеклу календарску годину завршили историјски, освајањем бронзане медаље у Лиги шампиона у холандском Хопдорфу. Резултат остварен у најјачем европском клупском надметању, црвено белима је донео је и привилегију да се ове зиме нађу у Голден лиги, такмичењу у коме снаге одмеравају најбољи светски клубови.

Џудисти Црвене звезде пут Беча, где се одржава овогодишње издање Голден одлазе у саставу Марко Вукићевић и Илија Цигановић ( до 66 кг), Антхонј Зингг I Страхиња Бунчић ( до 73 кг), Стефан Мајдов, Бојан Дошен ( до 81 кг), Дмитри Герасименко, Немања Мајдов ( до 90 кг), Абдулло Тангриев ( преко 90 кг ).

- Освајањем бронзе у Лиги шампиона првии пут је један клуб из Србије успео је да уђе у полуфинале, а затим и у борбу за медаљу. Освојена медаља је плод тимског рада. Жеља нам је да I сада изненадимо. Као I увек уверен сам да ће екипа пружити максимум на струњачи - рекао је Андрија Ђуришић, стратег Црвене звезде.

Да подсетимо минуле сезоне у холандском Хопдорфу, џудисти Црвене звезде су у борби за бронзано одличје савладали Спортинг из Португалије 4: 1. Домаћу екипу Бијстербоша за улазак у полуфинале савладали су 5:0. У дуелу који је одлучивао ко ће се надметати за злато пред црвено-белима били су актуелни екипни шампиони, екипа Фајтера из Грузије, који су овога пута и славили са 5:0. Ипак у финалу репасажа Црвена Звезда је славила са 4: 1 и тиме остварила историјски успех. 

Сличне вести
Последње вести