Џудисти Црвене звезде бронзани на Европском клупском првенству

Џудисти Црвене звезде бронзани на Европском клупском првенству

На Европском клупском првенству у Хопдорфу у Холандији, џудисти Црвене звезде ушли су у историју српског спорта освајањем бронзане медаље. У дуелу са одличном француском екипом Сартовила тим из Љутице Богдана славио је 4:1.

-Пресрећени смо јер смо свесни да је ово заиста велики успех. По први пут један клуб из Србије успео је да уђе у полуфинале а затим и у борбу за медаљу. Желео бих да честитам свим момцима и стручном штабу. Ова медаља је плод великог рада и тимског рада - рекао је Андрија Ђуришић, стратег Црвене звезде.

На путу до постоља црвено бели савладали су Спортинг из Португала 4: 1. Домаћу екипу Бијстербоша за улазак у полуфинале савладали су 5 :0. У дуелу који је одлучивао ко ће се надметати за злато пред црвено белима били су актуелни екипни шампиони екипа Фајтера из Грузије који су овога пута и славили са 5:0. Ипак у финалу репасажа џудисти Црвене звезде славили су са 4: 1 и тиме освојили бронзано одличје.

-Све је текло по плану и екипа је од првог до последњег меча дисала као један. У потпуности смо испунили план. Још увек можда нисмо свесни колико је ово велики резултат. Поносан сам јер сам део овог великог трофејног тима и јер смо још једном на најбољи начин обрадовали све навијаче наше Црвене звезде - истакао је Бојан Дошен, капитен црвено белог тима. 

Сличне вести
Последње вести