Дошен одличан на ГП у Ташкенту, на корак до медаље

Дошен одличан на ГП у Ташкенту, на корак до медаље

Бојан Дошен капитен нашег клуба и трофени репрезентативац Србије још једном је потврдио место у медју најбољима на међународној такмичарској сцениу категорији до 100 килограма. На Гран прију у Ташкенту, Бојан Дошен био је на корак до медаље и остварио пласман на пето место.

Још једном је Дошен показао шта може и то од првог меча са Казахстанцем Ајбеком Серикбајевим кога је победио на њазари.

-Иако сам био прехладјен одлично сам се борио –био је искрен Бојан Дошен. - У првом мечу који је био јако исцрпљујућ, победио сам Казахстанца на њаза-ари. У том мечу сам се јако исцрпео тако да сам у другу борбу против сјајног Узбекистанца ушао са малом резервом. Како је меч одмицао био сам све бољи и бољи и бацио сам га на сјајни ипон.

У трећем дуелу са Белорусом, противник није успео да баци Дошена али на жалост са три казне српски џудиста добио је могућност да се даље такмичи у репасажу.

-Четврти мец сам радио против Немца Доменика Шонфилдта. Бацио сам га за 55 секунди на њаза-ари и потом ухватио у захват за ипон рекао је Бојан Дошен.

У дуелу за бронзано одличје Дошена је чекао још један Белорус, овога пута противник му је био одлични Даниел Мекете.

-У мечу у којем сам био видно бољи тренутак моје непажње довео је до тога да паднем на њаза-ари и изгубим меч. Резултатом сам свакако задовољан и тиме што сам освојио доста бодова за Олимпијске игре у Токију. Ипак остаје горак укус због изгубљене медаље. Сада сам био на корак до медаље и сасвим сам сигуран да ћу је освојити у периоду који је пред нама –рекао је Бојан Дошен. 

Сличне вести
Последње вести