Дакић се позлатила, Стојадинов и Бунчић бронзани на Европском купу

Дакић се позлатила, Стојадинов и Бунчић бронзани на Европском купу

У београдском спортском центру Шумице у суботу је почео 11. по реду, и традиционални Еуропен јудо цуп за сениоре „Србија опен“ и то у знаку домаћих бораца који су освојили чак девет одличја. Престижно такмичење, ове године окупило је скоро 300 такмчара из 35 земаља са три континета, Европе, Африке и Северне Америке. Може се слободно рећи да је Београд овог викенда светска престоница овог олимпијског спорта.

Густ програм на три борилишта задовољио је критеријуме и укус и највећих познаваоца џудоа, посебно када су око 16 часова кренуле борбе за одличја и у мушкој и у женској категорији. Виђене су заиста врхунске борбе, а у фокусу су били, наравно домаћи такмичари. Прво одличје и то бронзано Србији је донела јуниорка Андреа Стојадинов у најлакшој, категорији до 48 кг, да би нешто касније Денис Јуракић и Страхиња Бунчич практично у исто време, и на неколико метара раздаљине ипонима дошли такође до бронзаних медаља у категорији до 66 кг. Треће место, али у тежинској дивизији до 63 кг припало је Јовани Обрадовић, док је Светлана Дакић у истој категорији освојила златну медаљу. Сребро за Србију у категорији до 73 кг донео је Љубиша Ковачевич, док је бронзани био Илија Цигановић.

Борба дана је био обрачун за златну медаљу у тежинској дивизији до 57 кг између домаћих такмичарки и старих ривалки, Јоване Рогић и Марице Перишић коју је златним бодом након исцрпљујуће и тактички изврсне битке добила Рогићева.

У недељу се завршава 11. издање најцењенијег српског џудо турнира, програм почиње од 10 часова уводним борбама џудока у преосталим, тежим категоријама, а завршни окршаји за одличја кренуће поподне, између 15 и 16 часова.

Сличне вести
Последње вести