Црвена звезда прославила 72 рођендан -Милица Николиц најбоља сениорка СД

Црвена звезда прославила 72 рођендан -Милица Николиц најбоља сениорка СД

Пре 72 године, 4. марта 1945. године основано је Спортско друштво Црвена звезда. Седамдесет и две године касније прослављени спортисти, легенде Црвене звезде, руководиоци, садашњи првотимци, будуће звезде окупили су се у Медија центру ФК Црвена звезда на обележавању још једног рођендана.

Између осталог наша Црвена звезда јединствена је и по томе што се чак 52. пут проглашавају најбољи спортисти и клубови у оквиру Спортског друштва.

- Почели смо да додељујемо награде пре 52 године, традиција траје, а сви наши најбољи спортисти су дали много тога, како Звезди тако и националним селекцијама. Награде су подстрек и обавеза. Честитам свим освајачима на наградама. Освојили смо 44 екипна трофеја, што представља успешну годину. Уједно, наши спортисти су наступали на свим великим такмичењима од Олимпијских игара у Рију, светским и европским такмичењима и на добар начин представљали наш клуб и нашу земљу рекао је Иван Тодоров, председник УО СД Црвена звезда.

Ове године ласкаву титулу најбоље спортисткиње Спортског друштва Црвена звезда освојила је џудисткиња Милица Николић, која из године у годину потврђује квалитет на међународној спортској сцени.

- Веома сам задовољна и срећна. Одувек сам сањала о овом признању, поготову када сам први пут проглашена за најбољу пионирку године пре 15 година. Тада је почео мој сан да једног дана будем проглашена за најбољу спортисткињу Спортског друштва Црвена звезда-истакла је Милица Николић, џудисткиња.

Рођендан Спортског друштва Црвена звезда на најбољи начин обележили су црвено бели џудисти. Тренер џудиста Андрија Дјуришић проглашен је за најбољег тренера младјих категорија. Наш Немања Мајдов добио је награду за најбољег младјег сениора. Награде су уручили Иван Бошњак, председник Скупштине ЏК Црвена звезда и Стојан Вујко, председник УО ЏК Црвена звезда и члан УО СД Црвена звезда. Лауреати специјалног признања су и џудисти Црвене звезде који су 2016 годину завршили вицешампионским звањем у Лиги шампиона.

-Више пута смо данас чули име Џудо клуба Црвена звезда као освајача вредних награда. Не могу ништа друго да кажем, осим тога да сам јако поносан и задовољан резултатима у претходних годину дана. Ангажман и целокупан рад тима Џудо клуба Црвена звезда довео до тога да смо претходну годину завршили освајањем сребра на Европском клупском такмичењу. То је круна нашег труда, а трудићемо се да наставимо истим темпом – рекао је Иван Бошнак, председник ЏК Црвена звезда.

Немања Мајдов се на прослави 72. рођендана Црвене звезде окитио још једним вредним призањем.

- Прошле године сам био најбољи млади спортиста, а сада сам најбољи млађи сениор. То је један знак да успешно и вредно радим. Овом приликом желим да се захвалим Џудо клубу Црвена звезда, господину Ивану Тодорову, мом тренеру и оцу Љубиши Мајдову, који је и најзаслужнији за мој успех. Ова награда је подстрек за даљи рад, трудићу се да оправдам боје Црвене звезде - изјавио је Немања Мајдов.

Тренер Кошаркашког клуба Црвена звезда, Дејан Радоњић добио је признање за најбољег тренера. Кошаркаш Стефан Јовић проглашен је за најбољег спортисту, док је његов тим добио признање за најбољу екипу године.

- Ово признање је потврда нашег напорног и тешког рада који спроводимо, по програм и плану који смо направили 2011. године. Дошли смо до овог великог признања. Не могу да кажем да не можемо да начинимо још већи корак. Све што буде зависило од нас мислим на клуб, тренере, играче, ми ћемо дати све од себе, али биће нам потребно и мало помоћи. Ово је за нас велико признање, трудићемо се да будемо још бољи у свим мушким и женским категоријама - изјавио је Небојша Човић, председник КК Црвена звезда.

На 72. рођендану наше Црвене звезде најбољег пионира награду примио веслач Петар Шаврљуга од Дејана Стаматовића, члана УО СД Црвена звезда. За најбољу пионирку проглашена је тенисерка Јелена Марјановић, а награду је примила од Горана Голеа, члана УО СД Црвена звезда. Најбољи пионирски клуб у протеклој години био је Женски ватерполо клуб Црвена звезда, награду у име клуба примила је Јана Лујић, капитен екипе од др Миодрага Лемајића, члана УО СД Црвена звезда.

Најбољи кадет у претходној години био је рукометаш Алекса Туфегџић који је награду примио из руку Мирка Бутулије, члана УО СД Црвена звезда. За најбољу кадеткињу Црвене звезде проглашена је каратисткиња Ана Лукић која је признање добила од Драшка Марковића, члана УО СД Црвена звезда. Атлетичари Црвене звезде добили су награду за најбољи кадетски клуб. Награду је у име клуба примио Никола Ковачевић из руку Анђелке Вукмировић-Радуловић, члана УО СД Црвена звезда.Куглаш Бојан Кличарић добио је признање за најбољег јуниора. Награду му је уручио Горан Ђаковић, члан УО СД Црвена звезда. Најбоља јуниорка Црвене звезде у протеклој години била је одбојкашица Анастасија Секулић. Признање је добила од Ане Аврамовић, члана УО СД Црвена звезда. Стрелци Црвене звезде добитници су награде за најбољи јуниорски клуб. У име клуба признање је примио Иван Савић, а награду је предао Ненад Перуничић, тренер и легендарни рукометаш Црвене звезде. Кошаркашица Снежана Богићевић проглашена је за најбољу младу сениорку. Њој је признање уручио Мирко Павловић. Специјално признање СД Црвена звезда припало је кик боксерима а награду је примио тренер Небојша Милошевић, председник Кик бокс клуба Црвена звезда Делије од Игора Милојевића, генералног секретара СД Црвена звезда. Хокејаши Црвене звезде освојили су све четири титуле у млађим категоријама, због чега им је додељено специјално признање за остварене резултате. Награду је примио тренер Јовица Рус од Зорана Аврамовића, директора Црвена звезда маркетинга.

Специјално признање СД Црвена звезда припало је и БРК Црвена звезда. Капитен рагбиста Александар Ђорђевић примио је награду од Виктора Јеленића, председника Ватерполо клуба Црвена звезда.

Петар Шкундрић председник Скупштине СД Црвена звезда поздравио је све Звездаше, лауреате, госте и уважене званице и нагласио да ћемо љубоморно чувати и бранити оно што носи име Црвена звезда.

- Црвена звезда је рођена под срећном звездом. Од тренутка када је рођена, она је блеснула и обележила дведесети и дведесет први век својим резултатима. Поштовање и љубав према Црвеној звезди исказали су не само наши верни навијачи, симпатизери него и веома познати и признати људи из целог цвета. Зато ћемо наставити са вером у Звезду у нове победе-рекао је Петар Шкундрић, председник скупштине Спортског друштва Црвена звезда.

Сличне вести
Последње вести