Бојана и Вељко се позлатили

Бојана и Вељко се позлатили

Бојана Савић и Вељко Вукадиновић на најбољи начин почели су нову такмичарску 2015. годину. Наши млади џудисти златним медаљама окитили су се на традиционалном Светосавском турниру у Новом Саду.

-Није било тешко –биле су прве речи младе Бојане Савић која се из Новог Сада вратила са најсјанијом медаљом у конкуренцији полетарки до 22 килограма.

На путу до највишег постоља победничког постоља млада џудока Црвене звезде савладала је две противнице и то обе ипоном.

-До сада се нисам борила са њима али сам успела да прочитам њихов план за меч. Прву противницу сам бацила на таи отоши технику, док сам другу победила захватом –открила је за сајт Џудо клуба Црвена звезда млада Бојана Савић.

Медаљом златног сјаја окитио се и наш Вељко Вукадиновић. У конкуренцији старијих пионира до 46 килограма није му било равног.

-Ово је тек почетак, загревање за сезону. Светосавски турнир је прво такмичење у години и драго ми је што сам је почео златном медаљом -рекао је Вељко Вукадиновић.

Да свим спортским и школским обавезама  Вељко приступа озбиљно најбоље сведоче такмичарски успеси као и оцене у ђачкој књижици ОШ Ђорђе Крстић.

-У клубу инсистирају да сви пре свега будемо добри ђаци. То је један од услова да можемо да тренирамо и да се такмичимо. А када су у питању планови за ову годину на првом месту је медаља на државном првенству- закључио је Вељко Вукадиновић. 

Сличне вести
Последње вести