Ања вицешампионка света

Ања вицешампионка света

Ања Обрадовић Звездина  узданица је вицешапионка света. То је у најкраћем извештај другог такмичарског дана планетарне смотре најбољих јуниора. Ања Обрадовић је у финалном мечу поражена од Мађарице Жофи Озбаш, захватом ривалке за ипон. Ањи је ово трећа светска медаља, после кадетске и јуниорске бронзе, сада је освојено сребро.

- Тужна сам због пораза у финалу, али и поносна што сам наставила низ освајања медаља на светским првенствима - рекла је Ања Обрадовић.

Ања Обрадовићу Маракешу је остварила четири победе. На старту је победила Литванку Аиду Василиаускаите на ипон, затим и Американку Сару Голден на исти начин после 29 секунди борбе, да би у четвртфиналу после исцрпљујућег меча од четири минута ефективне борбе захватом за вазари (1:0) победила Лауру Фазлију из такозваног Косова.

У полуфиналу је Ања савладала Јапанку Асуми Уру захватом за ипон за свега 16 секунди, девојку која је после тог пораза смогла снаге и освојила бронзано одличје.

- Све је током дана ишло како смо планирали, нико није могао Ањи да се одупре. Посебно је била фуриозна у полуфиналу против Јапанке. Нажалост, у финалу Мађарица јој није „легла”. Али, трећа Ањина светска медаља довољно говори - рекао је национални тренер Немања Николић. 

Сличне вести
Последње вести