Ања на корак до медаље

Ања на корак до медаље

Ања Обрадовић трофејна млада српска репрезентативка и узданица Црвене звезде на Европском првенству у гарду Ванта у Финској у конкуренцији до 63 килограма била је на корак до медаље и остварила пласман на пето место.

Ања је одлично почела учешће на ЕП и као први носилац прва два меча у Финсој решила је управо како се то од ње и очекује. У дуелу којим је отворила учешће на европској смотри са Лидијом Бранчевом из Бугарске ипоном је решила питање победника. У трећем колу одличну Рускину Дали Ллилуашвили решила је са 10: 0. Пласман у полуфинале и расплет који нико није очекивао. Дуел са Софи Озбаш заврше је за 10 секунди у којима је Мађарица изненадила Обрадовићеву и изборила пролаз у финале.

У мечу са Немицом Деном Пол за бронзу, спортска срећа није била наклоњена Обрадовићевој која је иако је прва поентирала (њазари) на крају у златном боду у уахвату изгубила овај меч.

-Заиста данас су се десиле ситуације које се Ањи никада не дешавају. Ипак и најбољима се дешавају грешке. Није очекивала такав наступ Мађарице а после у мечу за бронзу заиста није имала довојлно среће. Идемо даље пред нама је Светско првенство на коме је Ања минуле године освојила бронзано одличје истакао је Немања Николић, тренер.

Последњег такмичарског дана на татами Европског првенства у граду Ванта у Финској излази Дарко Брашњовић у категорији до 90 килограма. 

Сличне вести
Последње вести