​Андреа Стојадинов шампионка Европе

​Андреа Стојадинов шампионка Европе

Андреа Стојадинов још једном је потврдила квалитет на међународној џудо сцени. На ЕП (У23) у Будимпешти ( 38 држава, 299 такмичара) српска шампионка у категорији до 48 килограма освојила је још једно златно одличје. Да успех Џудо савеза Србије буде још бољи потрудила се и Надежда Петровић која је у категорији до 52 килограма освојила бронзану медаљу. На корак до одличја била је и наша Ања Обрадовић ( до 63 кг) која се из Будимпеште враћа са пласманом на пето место.

Андреа Стојадинов, европска шампионка на путу до трона била је више него убедљива јер је сваку противницу победила максималним резулаттом – ипоном. Пред српском шампионком пале су Мађарице Луца Мамира, Израелка Тамар Малца као и Енглескиња Амј Платтен у полуфиналу. У борби за злато Стојадинов није дала могућност за маневар ни одличној Рамили Алијевој из Азербејџана.

-Пресрећна сам нарочито јер је остао жал од прошле сезоне када сам желела да објединим титуле на Европском првенству у Поречу, јуниорску и за млађе сениоре. Хвала свима који су били уз мене, на мом путу, пре свега породици, Џудо савезу Србије, председнику Ивану Тодорову, мојој Црвеној звезди и председницима Стојану Вујку и Ивану Бошњаку -истакла је Андреа Стојадинов.

Надежда Петровић је у категорији до 52 килограма поновила успех из минуле сезоне када се такође окитила бронзом. Српска репрезентативка била је боља од Францускиње Леоние Гонзалес у првом колу. Белгијалнка Фиона Ванбиесброецк савладала је Надежду Петровић у полуфиналу. Ипак у дуелу за бронзу, није било дилеме Мариа Цастелло Диез (Шпанија) није имала решење за Надежду, чиме је освојена још једна медаља за богату ризницу Џудо савеза Србије. 

Сличне вести
Последње вести