Андреа ипонима до прве Гран слем медаље

Андреа ипонима до прве Гран слем медаље

Андреа Стојадинов сасвим сигурно ће запамтити Гран слем у Будимпешти, где се први пут попела на победничко постоље освајањем бронзаног одличја у елитној сениорској конкуренцији.

У конкуренцији најбољих дама када је у питању категорија до 48 килограма, Андреа Стојадинов трофејна млада џудисткиња остварила је врхунски резултат, освајањем прве медаље на Гран слем такмичењу.

-Мало је рећи да сам срећна. Осећај је изузетан, сви честитају, стално ми стижу поруке- пренела је прве утиске Андреа Стојадинов.

Такмичари и спортска јавност ужелели су се џудоа. Предуга пауза изазвана пандемијом корона вируса прекинула је сезону и направила праву пометњу у календару и животима свих спортиста.

-Коначно смо дочекали да почне ИЈФ тоур. Не знам шта су други радили током ових 8 месеци, али ја сам све време вредно тренирала. Срећа па у подруму своје куће имам малу џудо салу у којој сам до бесвести могла тренирати. Имам и најбољег брата на свету којем никада није тешко да вежба са мном -била је искрена Андреа Стојадинов.

У периоду када су тренинзи били дозвољени уз поштовање свих мера, Андреа је наставила са радом на добро познатој адреси, Љутице Богдана.

-Од када су почели званични тренинзи много су ми помагали тренери из моје Црвене звезде. Имали смо све време и велику подршку првих људи нашег клуба, Стојана Вујка и Ивана Бошњака као и нашег председника Савеза, Ивана Тодорова. Када смо мислили да овој паузи нема краја, он нас је увек бодрио и био уз нас.

На путу до медаље Андреа је савладала изузетне такмичарке које су у самом врху светске спортске сцене. Почетак надметања је био више него обећавајући. Туркињу Гулкадер Сентурк, Рускињу Сабину Гилиазову и Монголку Наратсетсег Ганбаатар савладала је максималним резултатом. Тек у полуфиналу актуелна олимпијска шампионка Аргентинка Паула Парето успела је да нађе решење за младу српску трофејну џудисткињу. Ни у овом мечу Стојадинов није била лак плен, одличан меч који је наговестио да у неком следећем дуелу неће бити иста ситуација. У мечу за бронзу са Францускињом Ширин Букли, Андреа Стојадинов наставила је да ређа ипоне.

- Пресрећна сам због освојене медаље. Веровала сам да могу до одличја. Верујем и да је ово само почетак успешне сениорске каријере. Хвала свима на несебичној подршци коју сам осећала све време.

Да је протокол ригорозан и да се све чини како би се пре свега сачувализдравље спортиста и свих који су укључени у организацију Гран слема најбоље сведочи наша Андреа Стојадинов.

-Ми смо буквално затворени у хотелу и имамо превоз до хале. Не смемо да изадјемо ни до продавнице, мање висе смо у „карантину“. Морали смо да одрадимо два ПЦР теста пре доласка а исти процес је и у Будимпешти где смо такође два пута радили тест. Много се води рацуна о свему. Компликовано је, мозда и теско бити тако скроз затворен, али верујем да цемо се и ми свега придрзавати ако је то нацин да све продје безбедно и омогуци да се турнири овог нивоа наставе истакла је Андреа Стојадинов. 

Сличне вести
Последње вести