Zvezdini seniori oduševili navijače: tri zlata, tri srebra i bronza sa Prvenstva Srbije

Zvezdini džudisti i ovoga puta su oduševili svoje navijače. Prvenstvo države za seniore završili su tri zlatne, tri srebrne i jednom bronzanom medaljom.

Andrea Stojadinov ( do 48 kg) , Anja Obradović ( do 63 kg) i Strahinja Bunčić ( do 66 kg) trijumfovali su na ovom Prvenstvu Srbije. Vicešampionskim zvanjem okitili su se Mateja Stošić ( do 66 kg), Jovan Niškanović ( do 81 kg) iBojan Došen ( do 100 kg) dok je sa bronzom oko vrata takmičenje završio Aleksandar Rajčić ( do 73 kg). Na korak do medalje bili su Filip Jovanović i Đorđe Milanov koji su takmičenje završili na petoj poziciji u konkurenciji do 73 kilograma.

Andrea Stojadinov još jednom je potvrdila kvalitet i donela još jedno zlatno odličje u Zvezdinu bogatu klupsku riznicu. O periodu koji je za nama šampionka Srbije kaže:

-Mi smo radili koliko smo mogli. Uglavnom individulano, kod kuće. Imam kuću i veliko dvorište, gde sam trenirala. Snalazili smo se kako smo umeli. Drago mi je da se takmičimo i želim da se takmičenja nastave kako bismo se vratili u našu rutinu. Sledi nam turnir u Budimpešti gde će konkurencija biti jaka jer smo se svi uželeli velikih takmičenja. Očekujemo da će to biti pravi test našeg rada rekla je šampionka Srbije do 48 kilograma Andrea Stojadinov.

Zvezdina dama u kategoriji do 63 kilograma, Anja Obradović još jednom je pokazala da je neprikosnovena na domaćoj sportskojsceni.

-Jako mi je drago što je ovo takmičenje uspelo da se održi. Organizanizacija je stvarno bila sjajna i moj jedini zadatak je bio da budem na nivou i posle velike pause koju smo pravili zbog pandemije. Ovaj turnir bio je provera naše spremnosti i drago mi je što sam uspela da osvojim zlato i našem klubu doprinesem još jednom titulom- rekla je Anja Obradović.

Očekivano, Strahinja Bunčić i ove sezone ostao je na šampionskom tronu u konkurenciji do 66 kilograma.

-Ponovio sam uspeh iz prošle kao I sezone pre toga. Osvojio sam zlatnu medalju. Imao sam četiri borbe, a u finalu sam bio sa klupskim kolegom Matejom Stošićem. Zadovoljan sam današnjim borbama i ostvarenim rezultatom- o periodu vanrednog stanja Bunčić ističe da su se džudisti pridržavali mera Kriznog štaba. - Trenirali smo u posebnim uslovima ali smo uspeli da kao volonteri pomažemo našim najstarijim sugrađanima.

Iako Šumice po prvi put u istoriji džudo takmičenja nisu bile ispunjene do poslednjeg mesta kada je u pitanju seniorsko Prvenstvo Srbije, vrhunski mečevi nisu izostali. Sve razloge za zadovoljstvo ima tim Džudo saveza Srbije koji je pod vođstvom predsednika Ivana Todorova još jednom pokazao da odgovorno pristupa realizaciji svih zadataka. Organizacija Prvenstva Srbije za seniore u uslovima borbe protiv COVID 19 i ovog puta je bila na najvišem mogućem nivou i prema svim preporukama Kriznog štaba odnosno Ministarstva zdravlja i Ministarstva omladine i sporta.