Zvezdini kadeti oduševili na Prvenstvu Beograda

Džudisti Crvene zvezde trijumfovali su na Prvenstvu Beograda. U odličnoj konkurenciji 19 klubova iz prestonice, u generalnom plasmanu, crveno beli su osvojili prvo mesto sa pet zlatnih, jednom srebrnom i osam bronzanih medalja.

Pozlatili su se Vukašin Gačić ( do 60 kg), Ognjen Đurišić ( do 90 kg), Vasilije Jovović ( preko 90 kg), Dunja Mladenović ( do 70 kg), Sara Ružičić ( preko 70 kg). Sa vicešampionskim zvanjem Prvenstvo Beograda za kadete završila je Vanja Stanisavljević ( do 57 kg). Sa bronzama oko vrata iz Šumica su se vratili Andrija Lukavac ( do 55 kg), Filip Francuz ( do 60 kg), Mateja Zubović ( do 66 kg), Vuk Ilić ( do 73 kg), Vojin Ćalović ( do 81 kg), Nikola Ćirović ( do 90 kg), Mina Gačić ( do 48 kg) i Marija Mihajlović ( do 70 kg).

-Odličan rezultat naših kadeta i u svako slučaju očekivan. Pohvalio bih sve naše takmičare za izuzetan trud a ujedno bih iskoristio mogućnost da se zahvalim i roditeljima, jer su u ovim izuzetno teškim vremenima, pružili svu potrebnu podršku i zajedničkim snagama doprineli da ostvarimo ovako dobar rezultat- rekao je Davor Kolundžić, trener DŽK Crvena zvezda.

Izuzetan rezultat crveno bele kadete postavio je na lidersku poziciju posle Prvenstva Beograda. Na drugom mestu su odlični takmičari Rakovice dok su treći naši večiti rivali, trofejna ekipa Partizana.

-Naši džudisti su ne samo ostvarili vrhunski rezultat i to posle meseci pauze u kojima ne samo da nije bilo takmičenja već nismo imali mogućnost zbog dobro poznate situacije sa COVID-om ni da treniramo. Upravo zato pet zlatnih, srebro i osam bronzanih medalja su pravi pokazatelj rada u klubu. Uz to za Prvenstvo Srbije imamo čak 16 kvalifikovanih što dovoljno govori o kvalitetu našeg  kadetskog pogona. Treba imati u vidu da su odličan rezultat ostvarili čak i oni kojima je ovo prva godina u ovoj konkurenciji istakao je Davor Kolundžić.