​Zvezdini džudisti sutra na “Yawara izazovu” u Sankt Petersburgu

Džudisti Crvene zvezde sutra će učestvovati na međunarodnom turniru „Yawara izazovu” u Sankt Petersburgu za osvajanje Lokomotiva kupa.

Na čelu crveno bele trofejne ekipe koja će jednom će imati priliku da snage odmere sa sportskim prijateljima i finalistima Lige šampiona Pariz 2021, ekipom Yawara Neve, je Stojan Vujko, predsednik Skupštine SD Crvena zvezda i predsednik Upravnog odbora Džudo kluba našeg kluba. Zvezdini šampioni na tatami sutra izlate u sastavu: Strahinja Bunčić, Filip Jovanović, Jovan Niškanović, Stefan Majdov, Nemanja Majdov, Bojan Došen, Mihail Morohojev, uz trofejnog trenera Ljubišu Majdova i Nikolu Nikolića, sportskog direktoa. Uz naše džudiste i ovog puta su i članovi Uprave Milan Vujko i Ivan Šajfar.

Džudisti Crvene zvezde ponosni su na činjenicu da održavaju odlične odnose sa velikim brojem džudo klubova ne samo na Starom kontinentu, već planetarno, između kojih posebno izdvajaju šampionsku ekipu iz Sankt Petersburga.

-Ekipa Yawara Newe je dobro poznat protivnik našim džudistima. U finalu Lige šampiona u Parizu u decembru 2021. sa njima smo se borili za najsjajnije odličje. Učešćem na ovom međunarodnom turniru nastavljamo našu inače odličnu saradnju - rekao je Stojan Vujko, predsednik UO DŽK Crvena zvezda.

Poznavaoci prilika u džudou dobro znaju da je ekipa Yawara Newe desetostruki prvak Lige šampiona koju će 17. juna predvoditi Hasan Halmurzajev olimpijski šampion 2016. Učešće na ovom tradicionalnom međunarodnom takmičenju uz prvake i vicešampione najjačeg klupskog takmičenja, Yawara Newu i Crvenu zvezdu uzeće i ruska Lokomotiva i SD Teheran iz Irana. Ekipe će se nadmetati po principu “svako sa svakim”.

Međunarodni džudo turnir “Yawara izazov” održava se pod pokroviteljstvom Roskongresa a u okviru 25. SPIEF Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Petersburgu.