Звездини џудисти прославили европске медаље и најавили Лигу шампиона у Београду

Звездини џудисти прославили европске медаље и најавили Лигу шампиона у Београду

Звездини џудисти навикли су нас на врхунске резултате. Управо то је био повод да црвено бела породица прослави још један успех у низу, са представницима седме силе у Звездином прес центру. На Европском првенству за млађе сениоре у Тел Авиву минулог викенда, Звездине узданице у националном кимону окитиле су се са чак две медаље.

Милица Николић одбранила је шампионску титулу у конкуренцији до 48 килограма док се Немања Мајдов у конкуренцији до 90 килограма окитио бронзаним одличјем.

-Џудисти Црвене звезде на Европском првенству за млађе сениоре освојили су две медаље, Милица Николић одбранила је трон и поново освојила златну медаљу док је Немања Мајдов у новој тежинској категорији освојио бронзано одличје на шта смо изузетно поносни. Истакао бих и да су наши првотимци Страхиња Бунчић ( до 66 кг) и Стефан Мајдов ( до 81 кг) остварили пласман на седмо место у конкуренцији до 66 односно 81 килограма. У овој години Милица Николић освојила је бронзу на Светском купу у Софији, треће место на ГП у Будимпешти и Гран слему у Тјумену, злато на ГП у Загребу и сребро на ГС у Абу Дабију. Милици и Немањи још једном упућујемо честитке на врхунским резултатима-рекао је Стојан Вујко.  

Као што традиција налаже у име Џудо клуба Стојан Вујко председник УО уручио је Милици Николић плакету „Наша шампионка“. Иван Бошњак, председник Скупштине ЏК Црвена звезда уручио је Николићевој букет цвећа.

-Хтела бих да искористим прилику да се захвалим свима, људима који су били уз мене, пре свега мојој Црвеној звезди а посебно тренеру Андрији Ђуришићу, као и тренеру који се од скоро прикључио нашем тиму Владимиру Ранчићу, који ми је доста помогао на овом путу. Захвалила бих се пријатељима и спаринг партнерима који су били уз мене. Медаља из Тел Авива је потврда читаве сезоне која је за нама, и која је била никад боља. Уверена сам да ћу узети још једну европску медаљу и то за сениоре- истакла је Милица Николић, двострука европска шампионка уа млађе сениоре.

Немања Мајдов је овим успехом наставио низ врхунских резултата. После ЕП за јуниоре у Малаги где се по други пут окитио титулом европског шампиона, српски џудиста је пре две недеље освојио бронзу на сениорском Гран слему у у Абу Дабију. Сезону је свакако употпунила и бронза освојена на Европском првенству за млађе сениоре у Тел Авиву. Немањи Мајдову плакету „Наш шампион“ уручио је Иван Бошњак, председник Скупштине ЏК Црвена звезда.

-Наставили смо са добрим резултатима, све су бољи и бољи, тако да имамо чему да се радујемо у будућности. Сигурно ћемо дати свој максимум до Олимпијских игара у Токију. Уверен сам да ћемо наставити истим темпом и да ће Игре 2020. бити врхунац наше каријере. Захваљујем се свим људима који су помогли да дођем до овог резултата, мом тренеру и оцу Љубиши Мајдову, мојој породици, читавој Црвеној звезди, спаринг партнерима, свим нашим и мојим спорнзорима- истакао је Немања Мајдов.

Одлични резултати Звездиних првотимаца најбољи су увод за круну сезоне, Европско клупско првенство -Лигу шампиона чији је домаћин Београд 17 децембра.

-Црвена звезда је пре две године освојила бронзано одличје на овом такмичењу у Хопдорфу у Холандији што је још једна исписана страница у српској спортској историји. Ове године желимо да овде у Београду у дворани Александар Николић, пред домаћом публиком подигнемо лествицу успеха. Позивамо све љубитеље џудоа да 17. децембра испунимо дворану Александар Николић и бодримо нашу Звезду до титуле- закључио је Стојан Вујко. 

Сличне вести
Последње вести