Zvezdini džudisti proslavili evropske medalje i najavili Ligu šampiona u Beogradu

Zvezdini džudisti navikli su nas na vrhunske rezultate. Upravo to je bio povod da crveno bela porodica proslavi još jedan uspeh u nizu, sa predstavnicima sedme sile u Zvezdinom pres centru. Na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tel Avivu minulog vikenda, Zvezdine uzdanice u nacionalnom kimonu okitile su se sa čak dve medalje.

Milica Nikolić odbranila je šampionsku titulu u konkurenciji do 48 kilograma dok se Nemanja Majdov u konkurenciji do 90 kilograma okitio bronzanim odličjem.

-Džudisti Crvene zvezde na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore osvojili su dve medalje, Milica Nikolić odbranila je tron i ponovo osvojila zlatnu medalju dok je Nemanja Majdov u novoj težinskoj kategoriji osvojio bronzano odličje na šta smo izuzetno ponosni. Istakao bih i da su naši prvotimci Strahinja Bunčić ( do 66 kg) i Stefan Majdov ( do 81 kg) ostvarili plasman na sedmo mesto u konkurenciji do 66 odnosno 81 kilograma. U ovoj godini Milica Nikolić osvojila je bronzu na Svetskom kupu u Sofiji, treće mesto na GP u Budimpešti i Gran slemu u Tjumenu, zlato na GP u Zagrebu i srebro na GS u Abu Dabiju. Milici i Nemanji još jednom upućujemo čestitke na vrhunskim rezultatima-rekao je Stojan Vujko.  

Kao što tradicija nalaže u ime Džudo kluba Stojan Vujko predsednik UO uručio je Milici Nikolić plaketu „Naša šampionka“. Ivan Bošnjak, predsednik Skupštine DŽK Crvena zvezda uručio je Nikolićevoj buket cveća.

-Htela bih da iskoristim priliku da se zahvalim svima, ljudima koji su bili uz mene, pre svega mojoj Crvenoj zvezdi a posebno treneru Andriji Đurišiću, kao i treneru koji se od skoro priključio našem timu Vladimiru Rančiću, koji mi je dosta pomogao na ovom putu. Zahvalila bih se prijateljima i sparing partnerima koji su bili uz mene. Medalja iz Tel Aviva je potvrda čitave sezone koja je za nama, i koja je bila nikad bolja. Uverena sam da ću uzeti još jednu evropsku medalju i to za seniore- istakla je Milica Nikolić, dvostruka evropska šampionka ua mlađe seniore.

Nemanja Majdov je ovim uspehom nastavio niz vrhunskih rezultata. Posle EP za juniore u Malagi gde se po drugi put okitio titulom evropskog šampiona, srpski džudista je pre dve nedelje osvojio bronzu na seniorskom Gran slemu u u Abu Dabiju. Sezonu je svakako upotpunila i bronza osvojena na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tel Avivu. Nemanji Majdovu plaketu „Naš šampion“ uručio je Ivan Bošnjak, predsednik Skupštine DŽK Crvena zvezda.

-Nastavili smo sa dobrim rezultatima, sve su bolji i bolji, tako da imamo čemu da se radujemo u budućnosti. Sigurno ćemo dati svoj maksimum do Olimpijskih igara u Tokiju. Uveren sam da ćemo nastaviti istim tempom i da će Igre 2020. biti vrhunac naše karijere. Zahvaljujem se svim ljudima koji su pomogli da dođem do ovog rezultata, mom treneru i ocu Ljubiši Majdovu, mojoj porodici, čitavoj Crvenoj zvezdi, sparing partnerima, svim našim i mojim spornzorima- istakao je Nemanja Majdov.

Odlični rezultati Zvezdinih prvotimaca najbolji su uvod za krunu sezone, Evropsko klupsko prvenstvo -Ligu šampiona čiji je domaćin Beograd 17 decembra.

-Crvena zvezda je pre dve godine osvojila bronzano odličje na ovom takmičenju u Hopdorfu u Holandiji što je još jedna ispisana stranica u srpskoj sportskoj istoriji. Ove godine želimo da ovde u Beogradu u dvorani Aleksandar Nikolić, pred domaćom publikom podignemo lestvicu uspeha. Pozivamo sve ljubitelje džudoa da 17. decembra ispunimo dvoranu Aleksandar Nikolić i bodrimo našu Zvezdu do titule- zaključio je Stojan Vujko.