Zvezdine džudistkinje odbranile titulu

Zvezdine dame odbranile su šampionsku titulu Ekipnog prvaka Srbije pred punim tribinama Sportskog centra Šumice u Beogradu. U odlučujućem meču sa odličnom ekipom Slavije (Novi Sad) crveno bele šampionke slavile su 3:2. Ovim trijumfom Zvezdine džudistkinje još jednom su pokazale zašto su već godinama neprikosnovene. Šampionska ekipa u sastavu Nadežda Petrović, Marica Perišić, Teodora Ćopić, Tea Tintor, Dunja Vukićević, Dunja Sadiku, Milica Mihajlović, Milica Žabić, Milica Jovanović, Teodora Banovački, Ekatarina Poznanović i Đurđina Radmilović pod stručnim vođstvom trenera Nikole Nikolića i ove godine demonstrirala je dominaciju na domaćoj takmičarskoj sceni. Zvezdine džudistkinje ubedljivo su savladale ekipe Proletera (Zrenjanin) 4-1, Voždovca (Beograd) 5:0 a zatim i tim večitih rivala, odličnu ekipu Partizana (Beograd) 5: 0. U duelu za zlatno odličje u izuzetno zanimljivom i neizvesnom meču sa Slavijom iz Novog Sada slavile su Beograđanke 3:2.

Odlična atmosfera u crveno belom timu jasno se videla i na tatamiju o čemu svedoči i kapiten Zvezdinih dama, Milica Žabić.

-Odlično smo se sve borile i zaista smo srećne jer smo već tri godine na tronu a dobro je poznato koliko je teško zadržati se na samom vrhu. Za nas je ovo odličan uvod u narednu nedelju, kada će se ženskim tim Džudo kluba Crvena zvezda priključiti muškom i po prvi put učestvovati na Ligi šampiona. Svi ovi rezultati ne bi bili mogući bez izuzetne podrške koju imamo od naših predsednika, Stojana Vujka i Ivana Bošnjaka kao i počasnog predsednika DŽK Crvena zvezda, Ivana Todorova -istakla je Milica Žabić, kapiten ženske ekipe Džudo kluba Crvena zvezda.

Nikola Nikolić trener i sportski direktor tima iz Ljutice Bogdana nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatom.

-Još jednom smo pokazali kvalitet i uprkos izuzetno napornoj sezoni. Odlično su se pokazale kako naše iskusne takmičarke tako i naše kadetkinje koje smo ove sezone prvi put izveli na ovo elitno takmičenje. Treba imati u vidu da naše takmičarke svake nedelje učestvuju na takmičenjima na međunarodnoj sceni, ali su devojke su jasno pokazale stav i motivaciju da na najbolji način još jednom, I to treći put u nizu odbrane tron ekipnog šampiona Srbije zaključio je Nikola Nikolić.