​Zvezdin podmladak trijumfovao u Nišu

Zvezdini mladi džudisti trijumfovali su na tradicionalnom takmičenju “Vuk Openu 2022” u Nišu. U konkurenciji odličnih džudista iz 40 klubova (više od 350 učesnika) iz Rumunije, Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i domaćina Srbije osvojili su prvo mesto u generalnom plasmanu sa osvojenih 11 zlatnih, sedam srebrnih i 12 bronzanih medalja.

Zvezdine džudoke put Niša pošli su novim klupskim autobusom, koji je specijalno brendiran crveno belim bojama i simbolima srpse prestonice.

-Izuzetno smo zadovoljni vrhunskim rezultatom koji su naši takmičari postigli na ovom takmičenju. Na najbolji način smo otvorili sezonu i prvu vožnju našim novim klupskim autobusom koji sada u Ljutice Bogdana vozi vredne medalje za našu bogatu riznicu- istakao je Davor Kolundžić, trener DŽK Crvena zvezda, odmah po završetku takmičenja za naš sajt.

Iako su naši mladi džudisti postigli vrhunski rezultat, trener Davor Kolundžić ističe da je učešće na “Vuk Openu 2022” izuzetno važno upravo zbog odlične konkurencije i iskustva koje su stekli na tatamiju u Nišu.

-Više od 350 učesnika, što znači da je u svakoj kategoriji bilo od šest do osam učesnika a svaki takmičar od tri do četiri borbe. Za svakog mladog džudistu ovo je iskustvo zlata vredno naročito ako imamo u vidu da su tu i borci iz inostranstva koji su za njih nepoznanica. Izuzetno smo zadovoljni i ovu priliku koristim da zahvalim našoj Upravi na vrhunskim uslovima koje su nam omogućili a našim džudistima ali i njhovim roditeljima čestittam i zahvaljujem na izuzetnom trudu i radu koji se najbolje vidi u ostvarenom rezultatu istakao je Davor Kolundžić. 

Osvajači medalja

zlatne medalje: Luka Mačkić (do 50 kg), Mila Dragojlović (do 40 kg), Dušan Manojlović ( do 60 kg), Aleksa Savić ( do 66 kg), Una Mraković ( preko 63 kg), Vukašin Sokić ( do 60 kg), Mateja Zubović ( do 73 kg), Nikola Ćirović ( do 90 kg), Ognjen Đurišić ( preko 90 kg).

srebrne: Luka Dangubić (do 42 kg), Nina Rapajić ( do 46 kg), Luka Marić (preko 73 kg), Đorđe jakimovski ( do 73 kg), Janko Marjanović ( do 90 kg)

bronzane medalje : Sergej Milivojević i Uglješa Milošević ( obojica do 30 kg) Todor Obradović ( do 34 kg), Miloš Tintor ( do 38 kg), Strahinja Manojlović ( do 42 kg), Vuk Dangubić i Konstantin Petronić ( do 46 kg), Konstantin Dragaš (do 55 kg), Sofija Stanković (do 40 kg), Komnen Dragaš i Konstantin Fatić ( obojica do 73 kg), Vukašin Radojković ( preko 73 kg), Dunja Lemajić ( do 57