​Zvezda bronzana na “Yawara izazovu u Sankt Petersburgu

Džudisti Crvene zvezde nastavili su sa uspesima na međunarodnoj sportskoj sceni. Na međunarodnom turniru “Yawara izazovu u Sankt Petersburgu, crveno bela trofejna ekipa osvojila je bronzano odličje čime se upisala u istoriju ovog takmičenja a u bogatu klupsku riznicu dodali su još jedan vredan trofej.

U meču za medalju Zvezdim tim je bila bolji od tima Tehrana iz Irana 3:2.

-Čestitke momcima na svemu što su prikazali ovde u Sankt Petersburgu. O kvalitetu domaćina, ekipi Yawara Neve najbolje govori činjenica da su desetostruki osvajači Lige šampiona. Zvezda se okitila bronzanim odličjem pobedom u duelu sa odličnim Irancima, džudistima Tehrana. Ovo je možda najbolja najava odličnog nastavka sezone. Ujedno učešćem na ovom turniru nastavili smo odličnu saradnju sa našim sportskim prijateljima iz Sankt Petersburga - istakao je Stojan Vujko, predsednik UO DŽK Crvena zvezda.

Ekipa u sastavu Strahinja Bunčić, Filip Jovanović, Jovan Niškanović, Stefan Majdov, Nemanja Majdov, Bojan Došen i Mihail Morohojev, uz trofejnog trenera Ljubišu Majdova i Nikolu Nikolića, sportskog direktora, nije imala ni malo jednostavan zadatak. U prvom duelu čekao ih je dobro poznati tim, Yawara Newe, protivnici iz finala Lige šampiona. Tim koji je predvodio kapiten Bojan Došen u ovom meču nije našao pravo rešenje za trofejnu ekipz iz Sankt Petersburga. U meču za bronzanu medalju, u pravom rovovskom okršaju posle rezultata 2:2, borba odluke bila je u meču superteške kategorije između Bojana Došena i Ali Perzgara u kome je slavio Zvezdin džudista, za konačan rezultat 3:2.

Međunarodni džudo turnir “Yawara izazov” održava se pod pokroviteljstvom Roskongresa a u okviru obeležavanja jubileja, 25. SPIEF Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Petersburgu.