Zvezda brani duplu krunu

Džudisti Crvene zvezde u potpunosti su spremni za još jedan praznik džudoa, Superligu Srbije i Ekipno prvenstvo Srbije za žene. Među najboljim timovima naše države, Zvezdini borci i Zvezdine dame ovog vikenda brane titulu u muškoj i ženskoj u konkurenciji .

Protekle sezone, na žalost svih ljubitelja ovog olimijskog borilačkog sporta, zbog dobro poznatih razloga, pandemije virusa covid 19, izostao je tradicionalni sportski događaj kako na domaćoj ali i međunarodnoj sceni. Ipak ove sezone, opet ćemo uživati u majstorijama najboljih srpskih džudista doduše ovoga puta u znatno promenjenim uslovima, sve zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Poštujući sve mere propisane od strane Vlade Srbije i Kriznog štaba, Džudo savez Srbije sprovodi nesmetano sva takmičenja prema važećem kalendaru, a svi koji žele da uživaju u vrhunskom džudou to mogu preko on- line platforme koja je aktivna za svako takmičenje kao i preko oficijelnog you tube kanala Džudo kluba Crvena zvezda. Tako će biti i tokom vikenda kada na borilišta voždovačkog hrama džudoa izlaze najbolji klubovi u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Prema rasporedu Superlige, u subotu od 9 časova snage će odmeravati seniori iz 14 klubova i to branioci titule, naša Crvena zvezda (Beograd), zatim Partizan (Beograd), ODŽK Beograd, Rakovica (Beograd), Žandarmerija (Beograd), 6. Obrenovac (Beograd), Slavija (Novi Sad), Partizan (Novi Sad), Omladinac (Stepanovićevo), Cement (Beočin), Proleter (Zrenjanin), Borac (Novi Sad), Kinezis (Niš) i Niš (Niš). U okviru prvog dana Superlige Srbije predviđeno su svi mečevi do polufinala kao i playout borbe. U nedelju na programu su polufinalni i finalni dueli u Superligi Srbije kada će biti poznat i novi šampion Srbije u najjačem klupskom džudo takmičenju.

U nedelju na borilišta izlaze dame u okviru Ekipnog prvenstva za žene. Za titulu najboljeg kluba takmičiće se naše dame iz Ljutice Bogdana 1a koje brane tron -Crvena zvezda (Beograd) kao i Partizan (Beograd), Voždovac (Beograd), Slavija (Novi Sad) i Lokomotiva (Vršac).