​Vujko: Drago nam je da je Andrea deo našeg crveno belog tima

Andrea Stojadinov je minulog vikenda osvojila je desetu evropsku medalju. U Budimpešti na smotri najboljih džudista Starog kontinenta do 23 godine, osvojila je tron i šampionsko zvanje u konkurenciji do 48 kilograma.

Stojan Vujko, predsednik Upravog odbora Džudo kluba Crvena zvezda, sada već tradicionalno, upriličio je svečani prijem za najbolju džudistkinju Evrope. U ime trofejnog Džudo kluba iz Ljutice Bogdana, Stojan Vujko je Andrei Stojadinov uručio i prigodan poklon.

-Veliko mi je zadovoljstvo da je Andrea ponovo kod mene. Nije slučajno da je ona prošle godine bila najbolja mlada džudistkinja Evrope. To je pokazala i ovim uspehom, zlatnom medaljom na Evropskom džudo prvenstvu za mlađe seniore - rekao je Stojan Vujko, predsednik Upravnog odbora Džudo kluba Crvena zvezda.

Iz ruku Stojana Vujka, Andrea je pre par meseci primila i laskavo priznanje za najbolju juniorku Evrope u izboru Evropske džudo unije.

-Andrea, čestitam ti još jednom. Čestitke i njenom bratu koji je uvek uz nju, koji se odrekao svoje džudo karijere i posvetio svojoj sestri i njenom radu. Mi smo sa Andreom jako zadovoljni, pratićemo njen rad. Drago nam je što je Andrea deo crveno belog tima. Andrea, idemo dalje!- rekao je Stojan Vujko.

Džudisti Crvene zvezde postižu vrhunske rezultate u svim uzrastnim kategorijama, od seniora pa do najmlađih.

-U našem klubu sve je proizvod sistemskog rada. Predsednik sam Džudo kluba Crvena zvezda od 2003. godine, i ništa od ovoga se nije desilo slučajno. Ovo je predmet dugogodišnjeg, sistemskog rada. Želim da zahvalim svim trenerima, stručnom štabu Džudo kluba Crvena zvezda koji rade predano u svom pozivu -istakao je Stojan Vujko.

Andrea Stojadinov je srpsku sportsku javnost navikla na uspehe. Samo u protekloj, izuzetno teškoj godini obeleženoj pandemijom ostvarila je trijumf osvajanjem tri medalje u samo tri nedelje. U 2021. godini na EP za mlađe seniore u Budimpešti uspela je da se popne na najviši stepenik pobedničkog postolja.

-Ovo mi je deseta evropska medalja i zaista mi je drago što je zlatna i što sam mogla da proslavim sa bratom na licu mesta. Vrlo sam svesna celog procesa i kako bih ostvarila sve ove rezultate, morala sam da promenim klub. Došla sam u najbolji mogući klub kako bih ostvarila svoje snove. Sve godine unazad kao i naši rezultati samo pokazuju kakav je kvalitet rada kao i kvalitet naših sportskih stručnjaka u celom društvu. Drago mi je da predstavljam svoju crveno-belu familiju, državu i da to radim u najboljem mogućem svetlu rekla je evropska šampionka i džudistkinja Crvene zvezdeAndrea Stojadinov

Aleksa Stojadinov na najbolji način, evropskim zlatom otpočeo je trenersku karijeru na međunarodnoj sceni.

-Raditi u Crvenoj zvezdi je velika čast, posebno za trenera. To znači da vas priznaju jer ste trener u najboljem klubu i to je veoma lepa stvar. Što se tiče Andree i njenih uspeha, mi radimo veoma dugo. Imali smo veoma problematičan period zbog njene povrede i povratka u trenažni proces i takmičarsku karijeru. Dosta stvari je trebalo da se vrati posle povrede, da se sanira, da je vratimo u stari ritam koji je imala, koji je bio odličan. I dosta smo mi toga radili i uspeli smo nešto da uradimo, izgleda, kako treba čim je ona bila prva na Evropskom. Kao njen trener sam prezadovoljan. Na samom takmičenju je bila odlična, uz veliku dominaciju došla je do zlatne medalje i veoma sam ponosan istakao je Aleksa Stojadinov.

Liga šampiona u Parizu

Džudisti Crvene zvezde tokom dve minule sezone u najjačem klupskom takmičenju, Ligi šampiona osvajali su bronzane medalje. U 2020 . takmičenje se zbog dobro poznate situacije sa pandemijom virusa kovid nije održalo. Ipak u ovoj sezoni džudisti iz Ljutice Bogdana ne kriju šampionske ambicije.

-Želeo bih da najavim da ćemo 11. decembra učestvovati u Ligi šampiona. Poslednje dve godine na ovom takmičenju Crvena zvezda je bila treća. Mi ove godine idemo na zlatnu medalju, pa ćemo videti šta će biti. Ambicije su šampionske i mislim da ne treba da budemo skromni bio je iskren Stojan Vujko.