Vujko:Čestitke Aleksandru Boričiću na reizboru za predsednika CEV-a

Stojan Vujko predsednik Upravnog odbora DŽK Crvena zvezda u ime našeg kluba i u svoje lično ime uputio je iskrene čestitke Aleksandru Boričiću na reizboru za predsednika Evropske odbojkaške konfederacije do 2024. godine na izbornom, 41. Kongresu, CEV u Beču.

-Povodom vaše pobede na izborima za predsednika Evropske odbojkaške konfederacije upućujem vam srdačne čestitke i najbolje želje u ime Džudo kluba Crvena zvezda i u svoje lično ime. Uveren sam da poverenje, koje su vam ponovo ukazali kao i vaše liderstvo u ovo vreme izazova, daje snažnu volju da nastavite da odbojkašku porodicu vodite putem uspeha i napretka. Vaš ponovni izbor je najbolje priznanje vama lično ali i čitavom srpskom sportu, srpskoj odbojci i našoj Crvenoj zvezdi -istakao je Stojan Vujko, predsednik UO DŽK Crvena zvezda.

Aleksandar Boričić, predsednik CEV i počasni predsednik OSS, izabran je još jednom za predsednika Evropske odbojkaške konfederacije.

Boričić je na izbornom, 41. Kongresu CEV u hotelu Meriot u Beču dobio novi mandat, i to do 2024. godine.Aleksandar Boričić se nalazi na čelu evropske odbojkaške konfederacije od 2015. godine. Osim toga, drugi je izvršni podpredsednik FIVB. Aleksandar Boričić između ostalih oabvljao je i funkciju generalnog direktora Odbojkaškog kluba Crvena zvezda, predsednik Skupštine Sportskog društva Crvena zvezda od 2001. do 2006. godine i predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda od 2010. do 2014. godine.