​Trofejni podsetnik: Srebro Nemanje Majdova na Olimpijskim igrama mladih u Kini

Leto 2020. svi u džudo sportu pamtićemo kao period bez sportskih takmičenja zbog dobro poznate situacije koja vlada ne samo u našoj zemlji već i u čitavom svetu.

Dok se svi naši sportisti treniraju i vežbaju, pripremajući se za neko bolje vreme naravno poštujući sve mere pripisane od strane struke #budiodgovoran, pravo je vreme da se podsetimo na neke od trofejnih momenata.

Upravo u ovo vreme, pre šest godina naš Nemanja Majdov osvojio je srebrnu medalju u takmičenju mešovitih timova na Olimpijskim igrama mladih u Nanjingu. Majdov je bio najzaslužniji za prolazak svog tima u finale, jer je pobedio u odlučujućoj borbi.

Kako sada gleda na ovu medalju ispričao nam je upravo Nemanja Majdov, danas najtrofejniji srpski džudista.

-Sigurno da je ova srebrna medalja bila veliko iskustvo. Tada sam bio junior i sećam se dobro da sam tada uspeo da osvojim prvu medalju za Srbiju na ovom važnom takmičenju. Bio je to veliki vetar u leđa za mene lično, jer sam još jednom pokazao šta sve mogu. Posle uspeha u Kini, za samo 20 dana uspeo sam da osvojim i evropski tron rekao je za naš klupski sajt Nemanja Majdov.

Svetske olimpijske igre mladih u Nanjingu u svemu su odgovarale Igrama na kojima se nadmeću najbolji sportisti sveta.

-Sve je bilo isto samo što su učesnici bili deca. Praktično za sve nas ovo je bio uvod u ono što nas očekuje na Olimpijskim igrama. Svaki segment je bio isti , doček takmičara,svečano otvaranje, proslava medalja , bukvalno sve. Izuzetno mi je bilo drago što sam ja osvojio prvu medalju za Srbiju, čime sam doneo svima veliku radost. Srećan sam jer smo jedan tim koji pobedjuje pokazalo se tada ali i do današnjih dana. Pokazalo se da je Olimpijski komitet Srbije kao i moj klub Džudo klub Crvena zvezda odličan tim koji zajedno ostvaruje istorijske rezultate istakao je Nemanja Majdov.