Svečana akademija Džudo kluba Crvena zvezda

Media centar na Marakani bio je mali da primi džudiste Crvene zvezde, njihove roditelje i sportske prijatelje na tradicionalnoj, Svečanoj akademiji.U pravoj sportskoj i porodičnoj atmosferi uručeni su učenički pojasevi mladim džudokama. 

Svečanu akademiju uveličale su i uvažene zvanice Zorana Mihajlović, podpredsednica Vlade i ministarska građevine, saobraćaja i infrastrukture, Ivan Todorov predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda i trofejni srpski džudista i Igor Milojević,  generalni sekretar SD Crvena zvezda.

Uvažene zvanice i mlade džudiste pozdravio je Ivan Bošnjak, predsednik Skupštine DŽK Crvena zvezda. 

-Izuzetno mi je drago da vas ovde vidim u tolikom broju. Vi ste najbolji dokaz da Džudo klub Crvena zvezda nastavlja trofejnu tradiciju koju su prvi članovi našeg kluba počeli još davne 1955. godine. Ponosni smo na naše sportiste u svim uzrastnim kategorijama  koji vežbaju u tri sekcije u Ljutice Bogdana, Novoj Pazovi, Višnjičkoj banji a tu je i Umka. Više od 250 članova svakodnevno trenira i takmiči se i na najbolji način brani boje Crvene zvezde -istakao je Ivan Bošnjak.  

Stojan Vujko, predsednik UO DŽK Crvena zvezda naglasio je da je Svečana akademija još jedna prilika da zajedno proslavimo odlične rezultate ostvarene u 2014 godini kao i na takmičenjima u prva dva meseca ove 2015. godine.

- Istorijski rezultati su ostvareni u minuloj godini. Na Evropskom juniotskom prvenstvu braća Majdov osvojili su zlato i bronzu u istoj težinskoj kategoriji što je ušlo i u istoriju džudo sporta. Milica Bodirogić  osvojila je bronzu na Evropskom kupu Srbija open,  koji mi organizujemo i za koji dobijamo već godinama najbolje ocene kao domaćini. Istorisjki rezultat ostvarili smo kao ekipa na Evropskom klupskom prvenstvu u Holandiji osvojenim trećim mestom. Milica Nikolić je 2015. počela bronzom na Evropskom openu u Sofiji.Uveren sam da ćemo i u ovoj sezoni nastaviti ovaj blistavi rezultatski niz- istakao je Stojan Vujko, predsednik Upravnog odbora DŽ Crvena zvezda.    

Tradicionalno Svečana akademija je bila još jedna prilika da se crveno bela džudo porodica druži, priprema i pravi planove za nastavak briljantnih uspeha na strunjači ali i školskim klupama.