Potpisan Sporazum o saradnji između Opštine Stara Pazova i DŽK Crvena zvezda

Džudo klub Crvena zvezda bogatiji je za još jednu sekciju. U našoj trofejnoj džudo porodici koja broji više od 200 članova sada vežbaju i mladi takmičari iz Stare Pazove.

Velika zainteresovanost najmlađih i roditelja za džudo sport u Staroj Pazovi, doprineli su i potpisivanju Sporazuma o saradnji između Opštine Stara Pazova i našeg kluba. Sporazumom je utvrđeno da je zajednički interes DŽK Crvena zvezda i Opštine Stara Pazova, da se kroz razvoj i unapređenje obrazovno-vaspitnog rada u oblasti sporta - džudoa, ostvari kontinuitet kroz zajedničke aktivnosti, u ciljuravnomernog razvijanja psiho-fizičkih sposobnosti građana opštine Stara Pazova, a prvenstveno mladih u skladu sa pozitivnim i najplemenitijimdruštvenim vrednostima, unapređivanjem fer pleja i sportskog ponašanja.

Potpis za buduću uspešnu saradnju u ime našeg kluba potpisao je Stojan Vujko, predsednik Upravnog odbora Džudo kluba Crvena zvezda, dok je potpis u ime Opštine Stara Pazova stavio predsednik Đorđe Radinović.

-Izuzetno smo zadovoljni jer su mladi ali i oni stariji pokazali veliko interesovanje za džudo u Staroj Pazovi. Upravo zato je Upravni odbor Džudo kluba Crvena zvezda doneo odluku o formiranju sekcije našeg kluba u Staroj Pazovi. Zvezda je obezbedila sve uslove za rad što je rezultiralo, istakao bih s ponosom, da sada na tatamiju imao 50 novih članova koji su naši najbolji promoteri- rekao je Stojan Vujko, predsednik UO DŽK Crvena zvezda.

Džudo klub Crvena zvezda je za sekciju u Staroj Pazovi finansirao i postavio 110 kvadratnih metara specijalne podloge za rad džudo sekcije (plivajući pod od poliuretana i drveta) kao i 110 kvadratnih metara međunarodno sertifikovanih strunjača. Prema potpisanom Sporazumu Džudo klub Crvena zvezda se obavezuje da će u cilju promocije i popularizacije džudo sporta, razvoja i poboljšanja psihofizičkog stanja a posebno u cilju zdravstvene prevencije omladine i odraslih, u periodu koji je pre nama, nastaviti sa promocijom našeg sporta pre svega u školama.

-U dogovoru sa nadležnima u Opštini Stara Pazova i direktorom Škole za decu sa smetnjama u razvoju „Anton Skala“ u Staroj Pazovi, razmotriće se mogućnosti pokretanja inkluzivnog džudoa u ovoj školi -istakao je Stojan Vujko.