Nikolićeva: Nikad nisam stala sa treninzima

Milicu Nikolić najbolju srpsku džudistkinju posetili smo na treningu dok vredno trenira i odbrojava dane do novog datuma, kada su za godinu dana od danas, zakazan novi datum održavanja Olimpijskih igara u Tokiju.

-Suštinski nikada nisam ni stala sa treninzima. Možda samo prvih sedam dana vanrednog stanja. Odmah posle toga organizovala sam se i sama vežbala u mojoj teretani u kući. Sada kada su nam dozvoljeni treninzi, naravno uz poštovanje svih propisanih mera, nastavljam dalje- bila je iskrena Milica Nikolić.

Srpska šampionka podelila je sa svim ljubiteljima džudoa kakva je trenutno sitiacija u našem sportu.

-Pandemija COVID 19 pogodila je sve stanovnike naše planete pa samim tim i nas sportiste. Naravno da nije bilo prijatno kada je pomeren datum Igara ali ipak treba imati u vidu da sve što se dešava proteklih meseci niko nije mogao da predvidi i da je u pitanju zaista teška bolest. Sada je najvažnije da ostanemo u formi i da spremno sačekamo nastavak takmičarskih aktivnosti kada se za to steknu svi potrebni uslovi- kaže najtrofejnija srpska džudiskinja.

U sportu kao što je džudo, gde je kontakt primaran, posebno je teško održati potrebnu formu u uslovima pandemije COVID 19.

-Zapravo naše bavljenje sportom na način na koji smo navikli I koji se podrazumeva nije moguć. Upravo zato se svako od nas trudi da na sebi svojstven način prebrodi ovu situaciju. Upravo zato želim da se zahvalim treneru Nikoli Nikoliću zahvaljujući kome sam ostala u formi džudo treninga. Tokom trajanja vanredne situacije pa I do danas zahvaljujući njemu uspela sam da dosta uradim na unapredjenju džudoa, tehnike I taktike.

Milica Nikolić je najtrofejnija srpska džudistkinja sa međunarodne takmičarske scene, između ostalih donela je čak 16 medalja sa Svetskog tura. Tu je i dupla evropska kruna do 23 godine i bronza sa Evropskog seniorskog prvenstva.

-Naravno da mi pre svega nedostaje džudo. Imajući u vidu situaciju i sve preporuke randori za sada nije deo treninga. Kao i do sada radim i treniram sa Milošem Ilićem sa kojim radim već dve godine. U svakom slučaju najvažnije je da se sačuvamo i da potpuno spremni dočekamo ono za šta smo se spremali i za šta smo se borili na ovom našem putu za Tokio- zaključila je Milica Nikolić.