Nemanja Majdov srpski trofejni džudista sutra na SP u Tokiju

Nemanja Majdov trofejni rerezentativac Srbije i uzdanica Crvene zvezde 2017. godine upisao se u istoriju našeg sporta kada je u Budimpešti osvojio titulu svetskog šampiona. Ove godine pred njim je još jedno svetsko prvenstvo ovoga puta u Tokiju, postojbini džudoa gde će se u kategoriji do 90 kilograma nadmetati čak 69 najboljih boraca sveta.

Nemanja Majdov peti na Svetskoj rang listi pre manje od dva meseca na Evropskim igrama u Minsku zadobio povredu kolena i tako je praktično bez džudo treningaotišao put Tokija.

- Situacija je malo drugačija nego inače. Ne znam šta mogu da očekujem od sebe. Nisam se testirao. Radio sam koleno pre manje od dva meseca i nisam trenirao, samo sam se oporavljao. Znam da je rizik što nastupam sada, pre vremena, neoporavljen u potpunosti i nespreman. Ali, stanje je takvo da moram nastupiti jer Svetsko prvenstvo nosi mnogo bodova za Olimpijske igre i svaki bod mi je bitan, pa i bodovi učešća.

Nemanja Majdov je slobodan prvo kolo, zatim slijedi duel sa Hakemom Abd El Akerom iz Egipta.

- Žreb neću puno komentarisati, kada je uvek sve samo do mene. Ako uspijem otkočiti nogu i zaboraviti na nju, da bar radim deo onoga što znam biće dobro. Ja volim ovo i kakvo god da je stanje ja se idem potući i dati sve što imam u ovom trenutku. Svaka stepenica je bitna, što više njih, to bolje. Najbitnije je da se ne povredim, ali ja kao i uvijek ciljam na vrh jer znam da sam inače najbolji. Ovo je prvenstvo sveta i ovdje je čar pokazati koliko možeš. Idemo, tuča i pomozi Bože, Bog je svemoguć, rekao je srpski trofejni džudsta Nemanja Majdov.