Nemanja Majdov najbolji senior SD Crvena zvezda

CRVENA ZVEZDA PROSLAVILA 73. ROĐENDAN!

Pre 73 godine, 4. marta 1945. godine osnovano je Sportsko društvo Crvena zvezda. Sedamdeset i tri godine kasnije proslavljeni sportisti, legende Crvene zvezde, rukovodioci, sadašnji prvotimci, buduće zvezde okupili su se u Medija centru FK Crvena zvezda na obeležavanju još jednog rođendana.

Na početku proslave prisutne zvanice pozdravio je Ivan Todorov, predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda.

Tokom proslave rođendana SD Crvena zvezda prikazane su i video čestitke nekadašnjih najboljih sportista i sportskih parova SD Crvena zvezda.

Na obeleževanju 73-godišnjice po 53. put su izabrani najbolji sportisti i klubovi SD Crvena zvezda.

Krenulo se od najmlađih, pa je za najboljeg pionira nagradu primio karting vozač Nikola Tošić od Mirka Butulije, člana UO SD Crvena zvezda. Za najbolju pionirku proglašena je plivačica Ana Radulović, a nagradu je primila od Dejana Stamatovića, člana UO SD Crvena zvezda. Najbolji pionirski klub u protekloj godini bio je Odbojkaški klub Crvena zvezda, nagradu u ime kluba primila je Andrea Tišma, kapiten ekipe od Jasne Šekarić, legendarne strelkinje Crvene zvezde.

Najbolji kadet u prethodnoj godini bio je košarkaš Lazar Vasić koji je nagradu primio iz ruku Draška Markovića, člana UO SD Crvena zvezda. Za najbolju kadetkinju Crvene zvezde proglašena je atletičarka Jovana Delić, a nagradu je primila od Vere Jeftimijades, najbolje sportistkinje crveno-belih 1965. godine. Hokejaši Crvene zvezde dobili su nagradu za najbolji kadetski klub. Nagradu je u ime kluba primio trener Jovica Rus iz ruku Gorana Đakovića, člana UO SD Crvena zvezda.

Kuglaš Bojan Kličarić dobio je priznanje za najboljeg juniora. Nagradu mu je uručio dr Miodrag Lemajić, član UO SD Crvena zvezda. Najbolja juniorka Crvene zvezde u protekloj godini bila je košarkašica Nevena Naumčev. Priznanje je dobila od Anđelije Vukmirović Radulović, člana UO SD Crvena zvezda. Teniseri Crvene zvezde dobitnici su nagrade za najbolji juniorski klub. U ime kluba priznanje je primio trener Vladimir Krstić, a nagradu je predao Ivan Bošnjak, član UO SD Crvena zvezda.

Za najboljeg trenera mladih proglašen je trener karatista Igor Gajić, nagradu je primio iz ruku Budimira Raičkovića, člana UO SD Crvena zvezda.

Specijalno priznanje SD Crvena zvezda pripalo je našem Fudbalskom klubu. U ime kluba nagradu je primio Zvezdan Terzić, generalni direktor kluba od Igora Milojevića, generalnog sekretara SD Crvena zvezda.

Vaterpolistkinje Crvene zvezde dobile su specijalno priznanje za ostvarene rezultate. Nagradu je primila trener Dragana Ivković od Gorana Đakovića, člana UO SD Crvena zvezda.

Specijalno priznanje SD Crvena zvezda pripalo je i košarkašicama Crvene zvezde. Kapiten Aleksandra Katanić primila je nagradu od Miroslava Popovića, predsednika Saveta SD Crvena zvezda.

Priznanje za medijsku ličnost godine pripalo je Dušanu Albijaniću, novinaru RTS-a koji je priznanje primio od Bojana Dimića, člana UO SD Crvena zvezda.

Ovogodišnje „Crveno-belo srce“ pripalo je vaterpolistkinji Ivani Ćorović koja je nagradu primila od Stojana Vujka, člana UO SD Crvena zvezda.

Priznanje „Crveno-belo srce“ pripalo je i treneru fudbalera Crvene zvezde Vladanu Milojeviću, a nagradu mu je uručio Svetozar Mijailović, predsednik FK Crvena zvezda.

Za akciju godine proglašena je akcija Veslačkog kluba Crvena zvezda i „Beogradske hronike“ RTS-a pod nazivom „Veslaj za svoju školu“. Nagradu za akciju godine primile su Maja Arežina, direktor razvoja našeg Veslačkog kluba i Dubravka Aleksić, osgovorni urednik „Beogradske hronike“ RTS-a. Priznanja im je uručio Zoran Avramović, direktor Crvena zvezda marketinga.

Najbolji stručnjak u našem Sportskom društvu u protekloj godini je Nenad Peruničić, trener crveno-belih rukometaša koji je predvodio ekipu do trofeja Kupa i Superkupa Srbije. Nagradu za najboljeg trenera Nenad Peruničić primio je od Stevana Dike Stojanovića, kapitena šampionske ekipe iz Barija.

Priznanje za poslovnog partnera godine, po peti put, pripala je kompaniji NIS Gazprom njeft. Nagradu je primio Vadim Smirnov, direktor funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije kompanije NIS, a priznanje je uručio prof. dr Petar Škundrić, predsednik Skupštine SD Crvena zvezda. Tom prilikom gospodinu Smirnovu predata je i Specijalna plaketa SD Crvena zvezda za gospodina Aleksandra Djukova, generalnog direktora Gaspromnjefta koja mu je dodeljena za izuzetan doprinos i zahvalnost na višegodišnjoj saradnji sa Crvenom zvezdom. Specijalni plaketu je uručio prof. dr Petar Škundrić.

Priznanje za poslovnog partnera pripala je i kompaniji M-6. Nagradu je primio Aleksandar Popovski, generalni direktor M-6 EDEN BIP iz ruku Ivana Todorova, predsednika UO SD Crvena zvezda.

Dobitnica Nagrade za životno delo je Ana Avramović, žena koja je ceo svoj život posvetila odbojci. Nagradu joj je uručio Aleksandar Boričić, predsednik CEV-a.

Nagrada za životno delo pripala je i Vladimiru Petroviću Pižonu, četvrtoj Zvezdinoj zvezdi. Petrović je priznanje primio od Dragana Džajića, treće Zvezdine zvezda i počasnog predsednika FK Crvena zvezda.

Nakon toga usledile su nagrade najboljim seniorima u protekloj godini. Nagradu za najbolju sportistkinju dobila je kik bokserka Diana Dabetić. Priznanje je primila od dr Nebojše Čovića, predsednika KK Crvena zvezda i potpredsednika UO SD Crvena zvezda.

Za najboljeg sportistu Crvene zvezde u protekloj godini proglašen je džudista Nemanja Majdov. Nagradu je primio od Ivana Todorova, predsednika UO SD Crvena zvezda.

U protekloj godini za najbolji klub Sportskog društva Crvena zvezda sa pravom je proglašen naš Košarkaški klub. U ime kluba pehar je primio dr Nebojša Čović, predsednik Košarkaškog kluba, a pehar je uručio prof. dr Petar Škundrić, predsednik Skupštine SD Crvena zvezda.

Ceremoniju proslave rođendana našeg Sportskog društva zatvorio je prof dr Petar Škundrić, predsednik Skupštine Crvene zvezde koji je još jednom podsetio prisutne koliko je naša Zvezda velika i čestitao je 73. rođendan svim sportistima, trenerima, rukovodiocima, prijateljima i navijačima Crvene zvezde!

Uz zvuke himne Sportskog društva Crvena zvezda rođendansku tortu isekli su laureati, a usledilo je i zajedničko fotografisanje svih nagrađenih sportista i klubova SD Crvena zvezda.