Nemanja i Stefan Majdov promoteri “Trail trke za život” na Jahorini

Zvezdini prvotimci i trofejni reprezentativci Srbije promoteri su humanitarne „Trail trke za život” koja će se održati u subotu u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina.

Očekuje se učešće više od 100 aktivnih takmičara i daleko više rekreativaca i ljudi dobre volje iz svih krajeva regiona ističu organizatori iz Olimpijskog centra Jahorina. Sva prikupljena sredstva 10. avgusta biće usmerena humanitarnim organizacijama 'Sunce' iz Pala i 'Srce za djecu' iz Sarajeva.

Start trke biće kod ciljne kuće u 11 časova. Ruta trke je kružna tako da će na istom mjestu biti i završena. Dužina rute je 12,2 kilometra, a trka će se odvijati kroz neke od najlepših predela Jahorine, gdje će se učesnici suočiti sa 20 zanimljivih prepreka, tri okrepe uz visinsku razliku od 600 metara.

-Čast mi je drugu godinu za redom biti jedan od ambasadora ove trke. Pre svega jer je trka humanitarnog karaktera, a više od svega moramo da budemo ljudi. Naše malo nakome znači puno i siguran sam da će sav prihod koji skupimo biti od pomoći deci kojoj je pomoć potrebna. Pozivam sve dobre ljude, sportiste, sportske kolektive, rekreativce da nam se u subotu u 12 sati pridruže da trčimo zajedno", rekao je Namanja Majdov koji će na dan trke proslaviti rođendan,i rekao:

-Ne mora svako da trči, doprinos se može dati i na drugi način. Mi koji budemo trčali nije bitno ko će biti prvi. Povedite i roditelje, djecu, drugare... To će da bude jedan ugodan vikend u kojem ćemo skupiti što više sredstava da pomognemo deci".

Dobru zabavu najavio je i njegov brat Stafan.

-Skupljamo novac za decu i bolji motiv za dolazak nam ne treba. Naravno s druge strane je OC Jahorina jedna velika sportska porodica koja okuplja sportiste. Pozivam i fudbalere, džudiste, boksere, bijatlonce... Ko ne može da trči neka dođe na dobru zabavu", dodao je Stefan Majdov.

U ime organizatora trku je najavila Iva Ivkić, izvšni direktor OC Jahorina.

-Mi smo još amateri u organizaciji ovih trka, ali nas podržavaju profesionalci tako da će merenje biti obavljeno od strane 'Stotinke'. Prijave takođe osim preko našeg, idu i preko njihovog sajta. Preuzimanje startnih paketa i uplata kotizacije koja je minimalno 15 KM će biti na sam dan trka od 8.30 do 10 časova u ciljnoj kući", kazala je Iva Ivkić, izvšni direktor OC Jahorina.

Najbrži takmičari u obe konkurencije će dobiti vredne nagrade sponzora, dok će svi koji završe trku kao znak zahvalnosti dobiti posebno dizajniranu drvenu medalju. Za one koji iz nekog razloga ne mogu da trče pripremljene su majice koje će se moći kupiti tokom trke. Organizatori posebnu zahvalnost izrazili su braći Nemanji i Stefanu Majdovu iz Istočnog Sarajeva, koji su promoteri trke. Džudo reprezentativci Srbije i prvotimci Zvezde zajedno sa kolegama iz svog kluba takođe će uzeti učešće u takmičenju koje propagira, aktivnost, humanost i dobru zabavu.