Naš Ilija Karan vicešampion Balkana

Još jedna vredna medalja je u bogatoj riznici Džudo kluba Crvena zvezda. Ilija Karan naša mlada judoka i uzdanica reprezentacije Srbije na Prvenstvu Balkana održanom u bugarskom gradu Plovdivu okitio se zvanjem vicešampiona u konkurenciji do 50 kilograma.

Mladi reprezentativac Srbije bio je odličan i siguran u svakom meču. Dokazao je to u svakom duelu u bugarskom gradu Plovdivu. U uvodnom meču sa mladim Rumunom Aleksandru Popu iponom je zapečatio pobedu. U drugom sa odličnim turskom judokom Hakanom Aydincom sa wazarijem obezbedio je ulazak u polufinale.

U velikom finalu Ilija je pokazao da je mladi borac za velika dela. Ipak sportska sreća nije bila ovoga puta na strani naše mlade judoke ali je njegovo učešće na Prvenstvu Balkana svakako pokazalo da je borac na koga tek možemo računati u vremenu koje dolazi.

- Ostaje žal za najsjanijom medaljom i zato sada ne mogu da se radujem kako bi trebalo. Ipak ne treba biti nezadovoljan jer je vicešampionsko zvanje ogroman uspeh naročito jer je ovo moj prvi izlazak na međunarodnu scenu. Ni jednog borca nisam poznavao niti znao kako rade, šta su im specijalke. Upravo zato ova medalja je još veći uspeh za mene. Nadam se da sam obradovao moje Zvezdaše ovim uspehom i želim da se zahvalim svima pre svega mojim klupskim drugovima koji su mi pomagali u treninzima i pripremama za Balkansko prvenstvo rekao je Ilija Karan.