Istorijski uspeh džudista Crvene zvezde u Ligi šampiona

Istorijski uspeh srpskog džudoa, ekipa Crvene zvezde, na najjačem klupskom takmičenju, Ligi šampiona u Parizu osvojila je srebrno odličje. U velikom finalu crveno beli u sastavu Strahinja Bunčić (66kg), Rustam Orujov (do 73 kg), Zebeda Rekhviašvili (81kg), Jovan Niškanović (81kg), Nemanja Majdov (90kg), Bojan Došen (100kg) i Lukaš Krpalek (preko 100 kg) odmerili su snage sa višestrukim osvajačem ovog takmičenja, ekipom Yawara Newe u kome su Rusi slavili 4:1.

Na putu do medalje Crvena zvezda je bila bolja od domaćina, ekipe Flam 19 3:2. Ni odlična ekipa Golden Gori iz Gruzije nije imala rešenje u polufinalu za srpske šampione 3:2.

Stojan Vujko predsednik Izvršnog odbora DŽK Crvena zvezda po osvajanju Superlige Srbije, jasno je najavio da ekipa u Pariz ide sa šampionskim ambicijama.

-Dokazali smo da smo evropska džudo sila i da smo u samom vrhu. Ove sezone smo bili spremni za najsjajnije odličje što smo pokazali tokom čitavog turnira. Naredne godine sasvim sigurno idemo na zlato. Čestitke našim momcima i čestike odličnim devojkama iz Slavije koje su osvojile bronzanu medalju u Ligi šampiona istakao je Stojan Vujko. 

Crveno beli u klupskoj riznici imaju bogatu kolekciju medalja osvojenih upravo u ovom takmičenju, setimo se samo Portugala (Odivelas) 2019 i bronzanog odličja, kao i Rumunije (Bukurešt) 2018. kada su godinu završili identičnim rezultatom. U Beogradu 2016. stigli su do vicešampionskog odličja (Klupsko prvenstvo Evrope) kao i 2014. kada su na početku evropske klupske priče osvojili treće mesto.

Todorov prvi čestitao osvajačima medalja

Ivan Todorov predsednik Džudo saveza Srbije prvi je čestitao ekipi Slavije kao i timu Crvene zvezde. Todorov je imao i privilegiju da svečano uruči medalje srpskim džudistima.

-Čestitke Slaviji i Zvezdi na medaljama, kao i Omladincu kome je ovo prvo učešće na međunarodnoj klupskoj sceni. U Parizu se piše istorija srpskog klupskog sporta. Dve ekipe u najjačem klupskom takmičenju. Zvezda je ušla u finale a Slavija bronzana. Ovo je najboljipokazatelj da Džudo savez Srbije ima kontinuitet vrhunskih rezultata na međunarodnoj sceni. Učinili ste ponosnim sve ljubitelje džudoa i sporta u Srbiji