Džudo klub Crvena zvezda upućuje iskrene čestitke Olimpijskom timu Srbije na istorijskom rezultatu ostvarenom u Tokiju

Džudo klub Crvena zvezda upućuje iskrene čestitke Olimpijskom timu Srbije na istorijskom rezultatu ostvarenom u Tokiju. Naši sportisti su na 32. Letnjim olimpijskim igrama u Japanu, oborili rekord po broju osvojenih medalja ostvaren 2016. godine u Rio de Žaneiru. Pozlatili su se Milica Mandić u tekvondou, Jovana Preković u karateu, dok su vaterpolisti Srbije odbranili titulu osvojenu pre pet godina u Brazilu. Damir Mikec u streljaštvu okitio se zvanjem vicešampiona, dok su odbojkašice donele peto bronzano odličje. Uz njih srpsku sportsku javnost obradovali su naši trofejni reprezentativci, Tijana Bogdanović (tekvondo), rvač Zurab Datunašviliji, strelac Milenko Sebić kao i reprezentacija u basketu 3x3.

-U ime Džudo kluba Crvena zvezda upućujemo iskrene čestitke svim osvajačima medalja ali i svima koji su pružali podršku i obezbedili sredstva i uslove da naši sportisti mogu da ostvare vruhunske rezultate. Veliku zahvalnost dugujemo i onima koji na žalost nisu imali dovoljno sportske sreće u Tokiju, ali su pružili maksimum i ostvarili vrhunske rezultate samim plasmanom na ovo najveće planetarno sportsko takmičenje-istakao je Stojan Vujko, predsednik UO DŽK Crvena zvezda.

Srpski takmičari na Igrama u Tokiju obradovali su naciju i osvojili su devet odličja i tako nadmašili učinak iz Rio de Žaneira pre pet godina. Srbija je sa devet medalja dokazala da je sportski gigant u regionu.

-Naši sportisti su nas još jednom obradovali vrhunskim rezultatima. Sa tri zlatne, srebrom i pet bronzanih medalja naši sportisti su najuspešniji u regionu čime su jasno dokazali da je sport pravi zaštitni znak Srbije i što je još važnije da su naš ponos -zaključio je Stojan Vujko.