Bojan Došen vicešampionski u Bratislavi

Bojan Došen reprezentativac Srbije i prvotimac Crvene zvezde oduševio je na Evropskom seniorskom džudo kupu u Bratislavi. 

Bojan Došen je u konkurenciji do 100 kilograma osvojio zvanje vicešampiona i time još jednom obradovao domaću sportsku javnost. Od prvog meča i duela sa odličnim domaćim džudistom Slovakom Milanom Radlom, Došen je najavio odličan rezultat. Posle prvog ipona Došen i drugi meč sa Čehom Radekom Heclom rešava 10:0. Identičan rezultat srpski džudista ostvario je i u duelu sa Poljakom Oleksiem Lisenko. Nemca Filipa Galandija Došen je savladao u polufinalu iponom. Ipak u meču za zlatno odličje Egipćanin Ramadan Darwish našao je rešenje za srpskog reprezentativca. Bojan Došen se iz Bratislave vraća sa srebrnim odličjem osvojenim u konkurenciji do 100 kilograma. 

Na korak od medalje bila je i naša Svetlana Dakić koja je u Slovačkoj ostvarila plasman na peto mesto u konkurenciji do 63 kilograma. 

Mihail Morohojev je u prvom učešću u nacionalnom kimonu Srbije ostvario rezultat vredan svake pažnje, plasman na sedmo mesto.