Andrea Stojadinov vicešampionka Evropskog kupa u Kaunasu

Andrea Stojadinov upotpunila je odličan vikend za Zvezdine džudiste. Sa Evropskog kupa u Kaunasu, Andrea Stojadinov se vraća sa odličnim rezultatom, osvajenom srebrnom medaljom u konkurenciji do 48 kilograma.  

-Sada kada sam se posle seniorsih takmičenja vratila među juniore mogu da kažem da je bilo očekivano. Sve protivnice sam rešavala bez problema i očekivano -bile su prve reči mlade Andree Stojadinov. 

Da je Andrea zaista bila za klasu bolja od protivnica najbolje govore rezultati. Poljakinju Aleksadru Polkowsku pobedila je u prvom kolu iponom. Nemicu helenu Grau sa 10 :0 eliminisala je u drugom meču na Evropskom kupu. Turkinuu Ozge Andi u polufinalu savladala je ubedljivo, maksimalnim rezultatom. Ipak u velikom finalu druga predstavnica Turske, našla je rešenje za našu džudistkinju. 

-Do sada sam pobedjivala ovu protivnicu i zato mi nije bilo baš drago kada se ovaj meč ovako završio. Ne znam, možda sam u ovaj meč ušla opuštenije nego što inače činim. Ipak zadovoljna sam rezultatom, srebrna medalja na Evropskom kupu. Sada je najvažnije da se fokusiram na sledeći sportski izazov a to su Evropske igre u Minsku istakla je Andrea Stojadinov.