Zvezdini seniori vicešampionski na Prvenstvu Srbije

Zvezdini seniori ostvarili su još jedan vrhunski rezultat na domaćoj takmičarskoj sceni. Prvenstvo Srbije, centralni događaj za seniore u pojedinačnoj konkurenciji, crveno beli su završili vicešampionski.

Pozlatili su se Strahinja Bunčić ( do 66 kg) i Bojan Došen ( do 100 kg). Vicešampionsko zvanje pripalo je Svetlani Dakić ( do 63 kg), Katarini Denić ( do 70 kg) I Milanu Bunčiću. Bronzanim medaljama okitili su se Mihail Morohojev i Anja Obradović. Sve pohvale zaslužile su kadetkinje Emilija Labović ( do 57 kg) i Sara Ružičić ( do 78 kg) koje u bile na korak do medalje I Prvenstvo Srbije za seniore završile sa plasmanom na peto mesto.

Finale do 66 kilograma bio je duel odličnih boracaDenisa Jurakića i Strahinje Bunčića. Trijumfovao je naš džudista, uzdanica Crvene zvezde.

-Ovu medalju posvećujem sinu Stevanu koji je danas napunio šest meseci. Već u sredu putujem dalje na Gran pri, za sada sve ide po planu- rekao je Strahinja Bunčić.

Posle borbe za medalju na Gran priju u Dizeldorfu u paklenoj konkurenciji, Bojan Došen se pozlatio u konkurenciji do 100 kilograma.

-Prilično sam umoran posle takmičenja u Nemačkoj. Ovde sam očekivao i drago mi je da sam takmičenje završio kako sam želeo. Zahvalan sam mom klubu, mojoj Crvenoj zvezdi na podršci -rekao je Bojan Došen.