Zvezdine dame odbranile titulu

Džudistkinje Crvene zvezde još jednom su potvrdile dominaciju na domaćoj klupskoj sceni. Titulu osvojenu minule godine na Evropskom ekipnom prvenstvu Srbije, odbranile su ove sezone na dobro poznatom mestu, hramu džudoa Sportskom centru Šumice u Beogradu.

Ekipa u sastavu Milica Nikolić,Andrea Stojadinov, Jovana Rogić,Emilija Labović, Anja Obradović, Jelena Ostojić, Jovana Bunčić, Katarina Denić i Đurđina Radmilović pod stručnim vođstvom ternera Nemanje Nikolića pobrinula se da šampionski pehar ostane na dobro poznatoj adresi u bogatoj riznici u Ljutice Bogdana. Zvezdine dame su dominirale na strunjači Šumica, U velikom finalu jasno su pokazale kvalitet u duelu sa odličnom ekipom Borca iz Novog Sada I slavile sa 4:1.

-Čini mi se da su ove godine bile jače ekipe nego prošle godine, ali smo mi svakako došle spremne da budemo prve –rekla je Milica Nikolić, kapiten Crvene zvezde. -Naša ekipa nikada nije bila jača, naročito što nam je ove godine došla Jovana Rogić, jedna od naših najboljih džudistkinja ikada. Čast mi je što stojim iza cele ove ekipe. Nadam se da ćemo i na drugim takmičenjima, na većem nivou osvajati još medalja.

Za Zvezdine dame još jedno zlato je najbolji uvod za evropsku scenu.

-U Zvezdi svi posedujemo kvalitet za svetske i evropske rezultate. Mislim da su i muška i ženska ekipa dovoljno kvalitetne za klupsku Evro-scenu. Ove godine smo htele da se potvrdimo kvalitete na nacionalnom nivou, što znači da ćemo naredne godine učestvovati i na ovom takmičenju. Sledeće godine smo kandidati za medalju, ako ne i za finale i za zlato-istakla je Milca Nikolić.

Andrea Stojadinov nije krila zadovoljstvo zbog činjenice da je titula ostala u Ljutice Bogdana. 

-Čast mi je da smo osvojile prvo mesto, što je dokaz da radimo na visokom nivou. Drago mi je da taj rad pokazujemo na ekipnim takmičenjima.

Za Anju  Obradović ova 2019. godina je svakako bila godina uspeha. Srpska šampionka ističe da trijumf sa ekipom ima poseban značaj. 

-Utisci su sjajni, jako sam ponosna na našu ekipu. Drago mi je da smo ove godine potvrdile rezultat i pokazale da zaslužujemo zlato i da prošle godine nije bila slučajnost. Nadam se da ćemo sledeće godine okušati sreću i na međunarodnoj sceni, jer smatram da sa ovakvim sastavom mi to možemo.

Za Jovanu Bunčić ovo je bilo prvo takmičenje posle porodiljskog odsustva. Sa tribina su je ove sezone bodrili njeni najmiliji.  

-Obzirom da sam godinu dana pauzirala, drago mi je daje ovaj turnir bio ekipni, a sin je tu bio da nas bodri i da navija rekla je Jovana Bunčić. 

Najmlađa u ekipi Emilija Labović dala je puni doprinos osvajanju zlatne medalje. 

-Utisci su sjajni i bili smo kao jedno.Malo je reći da sam ponosna 

Jovana Rogić jedna od naših najuspešnijih džudistkinja istakla je značaj zlata osvojenog sa voljenim klubom. 

-Sjajno je osvojiti zlato sa Zvezdom, iako nisam bila u najboljem izdanju. Devojke su bile odlične, pa su „neutralisale“ ovo moje stanje. Prvo smo i to je najbitnije. 

Nemanja Nikolić strateg Crvene zvezde majstorski je vodio ekipu ka najvišem stepeniku pobedničkog postolja. 

-Čestitam devojkama što su bile pravi profesionalci I što su uradile sve što je trebalo. Imamo sjajnu ekipu, tim sačinjem od svetskih i evopskih zlata. Znali smo da ćemo biti prvi, ali smo za svaki meč pravili taktiku i dogovarali se. Ovde su se takmičile sjajne ekipe, a svi znamo da je najteže je odbraniti titulu.

Finalni poredak na  Evropskom ekipnom prvenstvu  Srbije za 2019 godinu - Crvena zvezda se okitila zlatom, Borac i Novog Sada je takmičenje završio sa vicešampionskim zvanjem dok su Slavija i ODŽK Beograd bronzani.