Zvezdina dupla kruna za istoriju

Zvezdini džudisti osvojili su duplu krunu i time ispisali nove stranice sportske istorije.  Posle bronze u Ligi šampiona ( osvojene pre manje od dve nedelje), muški tim osvojio je zlato u Superligi Srbije  pobedom nad Rakovicom, koja je branila tron, i time se pridružio damama na pobedničkom postolju.

Ekipa u sastavu Mihail Morohojev, Strahinja, Milan i Ilija Bunčić, Stefan i Nemanja Majdov, Dmitri Gerasimenko, Bojan Došen, Stefan Živković, Vojin Tanjevac, Jovan Vulin, Filip Živojinović i Svetozar Stajkovac predvođeni trenerima Sašom Trpkovićem i Ljubišom Majdovim doneli su juče duplu krunu Crvenoj zvezdi na tatamiju Šumica. Trijumf Crvene zvezde je još veći ukoliko se ima u vidu da nikada u sportskoj istoriji (Jugoslavija, SRJ,Srbija) ni jedan džudo klub nije objedinio mušku i žensku titulu.

Vođeni pobedničkom atmosferom koju su donele devojke osvajanjem zlata na Ekipnom prvenstvu Srbije, za muški tim pobeda je bila jedina opcija.

Mihail Morohojev ( do 66 kg)je odlično otvorio finalni blok. Ipon i maksimalni rezultat u duelu sa odličnim Mihajlom Savićem iz Rakovice. Iskusni Strahinja Bunčić ( do 73 kg) nije dozvolio uvek nezgodnom protivniku i vrsnom džudisti Iliji Ciganoviću mogućnost da pokaže šta zna. Crvena zvezda je posle kategorije do 73 kilograma slavila 2:0. Stefan Majdov ( do 81 kg) je prelomio meč pobedom nad Nemanjom Petrovićem, u zlatnom bodu. Najbolji kada je najpotrebnije, Stefan Majdov je još jednom pokazao kako se bori za Crvenu zvezdu. Iako naredne dve borbe nisu imale rezultatski značaj, Milan Bunčić je nastavio u istom tempu i pregazio Dimitrija Nikolića u kategoriji do 90 kilograma. Za čast Rakovice borio se svetski broj 2 Aleksandar Kukolj koji je još jednom izazvao ovacije sa tribina. Ipak odlični kapiten Crvene zvezde, Bojan Došenu potpunosti je odgovorio sportskom izazovu. Kukolj je slavio sa 7:0, a Crvena zvezda trijumf u Superligi Srbije.

-Čestitao bih momcima na izuzetnom uspehu . Ovo je u svakom smislu godina Crvene zvezde jer smo postigli istorijski uspeh u Ligi šampiona pre manje od dve nedelje, Nismo kalkulisali ni u jednom trenutku i znali smo da ukoliko želimo da budemo prvi moramo da pobedimo svaku ekipu i to smo u učinili. Želim da se zahvalim Upravom odboru kluba i počasnom predsedniku Ivanu Todorovu,na podršci da ostvarimo ovako velike uspehe -rekao je Saša Trpković, strateg DŽK Crvena zvezda.

Kapiten Bojan Došen još jednom je pokazao da je pravi primer ekipi koja ove sezone ne zna za poraz.

-Zahvalio bih čitavoj ekipi koja je želela ovaj trofej i vredno radila čitave sezone. Uz veliki broj obaveza na medjunarodnoj sceni, svi u timu želimo pre svega ovaj trofej Superlige da bude u našem posedu istakao je Bojan Došen.

Polufinale

Rakovica Slavija 6: 4 ( 300:110), Kinezis Crvena zvezda 6: 4 ( 300: 200)

Repasaž Kinezis Proleter (Zrenjanin) 10:0 ( 400: 0), Partizan (Beograd) –Slavija (Novi Sad) 6: 4 (300:200)

Finale Crvena zvezda –Rakovica : Morohojev -Savić 10:0, Strahinja Bunčić -Ciganović 10:0, S. Stefan Majdov –Petrović 10:0, Milan Bunčić -Dimtrije Nedeljković 10:0, Došen -Kukolj 0 : 7

Osvajači medalja

  • 1.Crvena zvezda ( Beograd), 2. Rakovica (Beograd), 3. Kinezis ( Niš) i 3. Partizan (Beograd)