Vujko: Veliki dan za Zvezdu i za srpski džudo

Džudisti Crvene zvezde u Srbiji ali i širom sveta poznati su kao šampionski klub. Trofejna crveno bela džudo porodica od danas je bogatija za novog člana u kategoriji do 81 kilograma. Gruzijac Zebeda Rekviašvili, novi je džudista tima iz Ljutice Bogdana.

-Danas je veliki dan za Zvezdu i za srpski džudo. Džudo klub Crvena zvezda dobio je značajno pojačanje, Zabedu Rekviašvilija, koji se takmiči u kategoriji do 81 kilograma. Naš klub je već godinama u samom vrhu Evrope i ovo je jedan od koraka ka našem cilju a to je osvajanje Lige šampiona. Do sada smo dve sezone u nizu bili treći u Evropi. Sada je naš cilj da budemo prvi, da još jednom dokažemo kontinuitet vrhunskih rezultata i da to nije puka slučajnost, već da smo zaista najbolji -rekao je Stojan Vujko, predsednik Upravnog odbora DŽK Crvena zvezda.

Da su vrhunska ostvarenja džudista Zvezde kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji rezultat sistemskog rada najbolje govore rezultati. Samo u Ligi šampiona Zvezdin tim je već dve godine osvajač bronzane medalje. Prisetimo se i 2014. trećeg mesta u Ligi Evrope kao i vicešampionsko zvanje osvojeno u Beogradu 2016. na Evropskom klupskom prvenstvu.

-Naša je želja da osvojimo šampionski pehar a ova generacija ima kvalitet i podršku da ostvari i ovaj cilj istakao je Stojan Vujko. - Još jednom bih poželeo dobrodošlicu našem novom članu, koji je došao u našu trofejnu džudo porodicu Crvena Zvezda.

Zebeda Rekviašvili, novi je član crveno belog trofejnog tima iz Ljutice Bodana.

-Želim da zahvalim celom timu na podršci. Znam da moram da ostanem šampion. Sviđa mi se Beograd. Prvi put sam bio u vašem gradu 2007, kada se održavao EJOF. Za mene je to bio značajan trenutak, pošto smo osvojili zlato, pa mi je i Beograd ostao u lepom sećanju. Već dugo znam Nemanju, dobri smo drugari. Vaš mentalitet je sličan našem i veoma sam srećan što sam ovde i deo tima Crvene zvezde. Cilj nam je da u Ligi šampiona posle bronze osvojimo zlato istakao je Zebeda Rekviašvili