Trijumf Milana Bunčića, Stefan Majdov bronzani u Dubrovnku

Apsolutna dominacija Zvezdinih džudista na Evropskom kupu u Dubrovniku u konkurenciji do 81 kilograma. Milan Bunčić trijumfovao je u kategoriji do 81 kilograma, dok se Stefan Majdov okitio bronzanim odličjem u istoj konkurenciji. 

Za još jedno zlatno odličje za našu bogatu klupsku riznicu u Ljutice Bogdana, zaslužan je i Milan Bunčić. Uzdanica Orlova, Milan Bunčić se na najbolji način vratio na međunarodnu sportsku scenu. U konkurenciji do 81 kilograma, reprezentativac Srbije ostvario je pet pobeda u isto toliko mečeva, čime je izborio privilegiju da stane na najviši stepenik pobedničkog postolja.

-Posle dve godine pauze i promene kategorije sa 73na 81 kilograma, veoma sam zadovoljan sa pet pobeda i prvim mestom Evropskom kupu u Dubrovniku. Natavljam dalje još jače. Zahvalio bi se mom klubu, Crvenoj zvezdi na podršci i treneru Aleksandru Trpkoviću -rekao je Milan Bunčić.

Odličan rezultat podvukao je i Aleksandar Trpković, trener Milana Bunčića.

- Milan Bunčić posle dosta duge pauze i promene kategorije, pobedio je sve iponom. Zadovoljan sam jer je i Mihajlo Morohojev u subotu uzeo bronzu do 66 kilograma sa tri pobede. Idemo dalje, sledeće nam je Sarajevo. Želim da zahvalim Crvenoj zvezdi na podršci- istakao je Aleksandar Trpković.

Navijače Zvezde obradovao je još jedan povratak. U kategoriji do 81 kilograma bronzanu medalju osvojio je Stefan Majdov. 

-Bilo je dosta kvalitetnih boraca i odličnih mečeva u mojoj kategoriji. Polako se vraćam u formu. Uspeo sam da regulišem na vreme kilograme za razliku od prethodnog takmičenja. Holandanin je iskusni stari vuk koji se sa Nemanjom borio. Ukrajinca sam dobio u parteru što me je dosta iscrplo. Meč sa klupskim drugom je bio odličan, ja sam bio iscrpljen ali to nikako ne umanjuje njegov trijumf manjim. Čestitao bih mu na pobedi. Meč sa predstavnikom Bosne I Hercegovine je bio rutinski. Sa Francuzom sam dao maksimum dok sam u borbi za bronzu savladao domaćina koji je kolo pre toga pobedio Niškanovića -rekao je Stefan Majdov.