Rustam Orujov Zvezdino pojačanje za Ligu šampiona

Rustam Orujov (do 73 kg) svetski broj 1, olimpijski vicešampion iz Rio de Žaneira i osvajač srebra na Svetskom prvestvu u Tokiju novo je pojačanje našeg kluba za takmčenje u Ligi šampiona.

O planovima za ovogodišnje izdanje Lige šampiona Stojan Vujko, predsednik Upravnog odbora Džudo kluba Crvena zvezda, kaže:

-Kao što je svima poznato lestvica koju postavljaju crveno-beli džudisti je uvek visoko. Liga šampiona je takmičenje za svako poštovanje jer ni jedan klub ne dolazi kao i uostalom ni mi, bez šampionskih ambicija. Minule godine smo osvojili bronzu u Rumuniji i time opet ostvarili istorijski korak kada su u pitanju uspesi našeg kluba. Uveren sam da će i ovoga puta Crvena zvezda još jednom ispisati istoriju rekao je Stojan Vujko predsednik Upravnog odbora DŽK Crvena zvezda za naš sajt.

Istorija klupskih nadmetanja počinje 2014. kada su Liga šampiona i Liga Evrope bili održavani istoga dana, ali u dve različite države. Srbija ali i Džudo klub Crvena zvezda upisali su se u sportskuistoriju osvajanjem bronzanog odličja 2014. u Hopdorfu u Holandiji kao i vicešampionskog zvanja Lige Evrope 2016. u Beogradu.Kada je u pitanju Liga šampiona 2017 u Ankari Crvena zvezda je bila na korak do odličja i ostvarila plasman na peto mesto.