Olimpijsko srce Vladimiru Cvetkovicu

Jedan od najboljih košarkaša i dugogodišnji funkcioner Crvene zvezde Vladimir Cvetković, dobitnik je prvog priznanja „Olimpijsko srce“.

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije po prvi put je dodelio priznanje „Olimpijsko srce“ za posebno dostignuće i živtoni doprinos u jačanju olimpijskog pokreta. Dobitnik ovog priznanja je jedan od najboljih košarkaša Crvene zvezde, trofejni reprezentativac Jugoslavije, uspešni sportski radnik i funkcioner, kao i nosilac zlatne značke Sportskog društva Crvena zvezda Vladimir Cvetković.

Po završetku igračke karijere 18 godina je bio na mestu generalnog sekretara Fudbalskog kluba Crvena zvezda i za to vreme su crveno-beli osvojili ukupno 18. trofeja, među kojima su i titule najboljeg kluba Evrope i sveta. Vladimir Cvetković je u jednom periodu obavljao i ulogu ministra sporta i omladine u Vladi Republike Srbije i na taj način je zaokružio celokupnu karijeru kao sportista, sportski zvaničnik i državni funkcioner zadužen za sport.

Priznanje g. Cvetkoviću je uručila potpredsednica OKS i najbolja sportistkinja Srbije u 2017. godini Milica Mandić.

– Posle toliko velikih i divnih olimpijaca, sportista dobiti čast da budeš prvi dobitnik „Olimpijskog srca“, moram da vam kažem da mislim samo jedno, a to je sudbina. Hvala joj na tome – rekao je Vladimir Cvetković. Vladimir Cvetković dobitnik priznanja Olimpijsko srce