Nemanja Majdov vicešampion Gran Prija u Antaliji

Nemanja Majdov aktuelni svetski šampion još jednom nas je obradovao vrhunskim rezultatom na međunarodnoj sportskoj sceni.

Sa Gran Prija u Antaliji Nemanja Majdov se vraća sa vicešampionskim zvanjem. Voljom žreba posle prvog kola u kome je bio slobodan, protivnik mu je bio isti borac kao i na Svetskom prvenstvu u Budimpešti septembra 2017. Majdov je savladao Ešli Gonzalesa i time nastavio pohod na mogućnost da stane na pobedničko postolje. Brazilca Rafaela Macida savladao je u trećem kolu na wazari. Ovom pobedom Majdov je ušao u polufinale.

Tural Sagulfajev iz Azerbejdžana bio je protivnik srpskom šampionu u duelu koji je odlučivao o učesniku velikog finala. Našeg motivisanog Nemanju Majdova ništa nije moglo da spreči u nameri da savlada i ovog protivnika. Wazari a zatim i ipon osigurali su još jednu pobedu.

U velikom finalubsa Tadžikistancem Komronshokh-om Ustopiriyonom,  sportska sreća nije bila naklonjena srpskom džudisti.

-Bio je ovo super dan. Uspeo sam kako bi mi džudisti rekli da prebijem Kubanca, Brazilca i Aterbejdžanca. Svakako u ovu grupu svrstavam Tadžikistanca koga sam imao za protivnika u finalu. Iako sam takmičenje završio sa srebrom oko vrata, odlično je da sam se dobro osećao i da sam u svojoj viziji. Ostalo je da radim na još nekim sitnicama kako bih bio onaj pravi na Evropskom seniorskom prvenstvu -rekao je Nemanja Majdov.