Morohojev bronzani u Dubrovniku

Mihail Morohojev (do 66 kg) osvojio je prvu bronzanu medalju u nacionalnom kimonu Srbije na medjunarodnoj takmičarskoj sceni, na Evropskom džudo kupu u Dubrovniku.

Posle prvog kola u kome je bio slobodan, srpski reprezentativac i prvotimac Crvene zvezde u drugom meču pobedio je domaćeg takmičara, Roberta Klačara.

-Bilo je teško na početku, nešto sam loše osećao, ali posle je bilo sve lakše i lakše, ušao sam u borbu. Gubio sam na wazari, ali sam ga bacio na ipon, čime se potvrdio da sam na pravom putu-rekao je Mihail Morohojev.

U četvrtfinalu Morohojev je snage odmerio sa odličnim Ukrajincem Danilom Klopetckim.

-Borbu sa Ukrajincem sa dobro vodio, dobio ga odmah na ipon. U polufinalu sam loše odradio, izgubio sam od drugog Ukrajinca. Ostala mi je mogućnost u meču za bronzu, koju nisam želeo da propustim. Slovencu sam našao slabu tačku i bacio sam ga na čist ipon. Za mene je ovo dobar početak sezone a posebno sam srećan jer sam osvojio prvu medalju za reprezentaciju Srbije. Želim da se zahvalim predsedniku Džudo saveza Srbije i mom klubu Crvena zvezda, naročito Upravi na podršci. Idemo dalje- rekao je Mihail Morohojev. 

Naš Ilija Bunčić ( do 73 kg)  na Evropskom kupu u Dubrovniku ostvario je plasman na peto mesto.