Milica Nikolić na korak od medalje na Mastersu u Kini

Naša Milica Nikolić na Mastersu u Kini bila je na korak od medalje. Još jednom je naša Milica Nikolić pokazala da je vrhunski I borac i da joj je mesto u samom vrhu svetskog džudoa.Odlično je počela učešće na završnom takmičenju velikoj IJF tura, Mastersu u gradu Guangdžou u Kini.

Protivnice najbolje srpske džudistkinje su joj svakako dobro poznate. Voljom žreba prva je bila Portugalka Katarina Kosta. Iponom je srpska šampionka završila ovaj meč. Odlično je počela i duel sa takmičarskom koja je osvajila i svetsko zlato, Japankom Ami Kondo. Ipak, Kondo je uspela da nađe rešenje za najbolje ranguranu srpsku džudistkinju. Nikolićeva se u sledećem meču, u repasažu susrela sa Ji lijom Figeroa iz Španije.Dobro poznatu protivnicu sa Pirineja je rešila wazarijem i time ušla u borbu za medalju. Duel koji je odlučivao o osvajaču odličja sa Mastersa u Kini,  na žalost nije išao onako kako bi priželjkivali svi ljubitelji džudoa u Srbiji.

Milica Nikolić ostvarila je plasman na peto mesto na Mastersu na čemu zaslužuje sve čestitke. Niolićevoj treba čestitati i na odličnoj godini u kojoj je još jednom potvrdila svetsku klasu. Sa 4046 bodova i trenutnom pozicijom na šestoj poziciji na Svetskoj rang listi Nikolićeva sasvim sigurno ide putem Tokija 2020.