Milica Nikolić bronzana u Antaliji

Takmičari Džudo kluba Crvena zvezda obradovali su nas na još jednom važnom medjunarodnom takmičenju, Gran priju u Antaliji. 

Milica Nikolić osvojila je bronzanu medalju, Andrea Stojadinov je ostvarila plasman na sedmo mesto dok je Strahinja Bunčić još jednom pokazao da od njega možemo očekivati rezultate vredne svake pažnje. 

Milica Nikolić ( do 48 kg) osvojila je bronzu i važne bodove za OI Gran priju u Antaliji. U odlučujućoj borbi za medalju Nikolićeva je kako i dolikuje, vrhunski rešila odličnu džudistkinju,Slovenku Marušu Štangar. Mudrom taktikom još jednom je uspela da zabeleži pobedu u duelu sa Slovenkom. Nepun minut pre isticanja regularna četiri minuta borbe Nikolićeva je napravila zahvat za vazari (1:0) i potom prednost sačuvala pred naletima rivalke i zasluženo se našla na pobedničkom podijumu.

- Sve dolazi na svoje, zadovoljna sam u svakom slučaju. Radila sam standardno, korektno, ali još uvek to nije bilo na najvišem nivou, kako sam navikla da radim. Sve u svemu, značili su mi neki utisci iz polufinalne borbe protiv Mongolke Galbadrah Sigurna sam da će se sve to naplatiti tamo gde bude trebalo - rekla je Milica Nikolić po osvajanju bronzane medalje.

Trofejna takmičarka Crvene zvezde još jednom je potvrdila klasu sa čim se slaže i popularni „Doktor”, trener Milice Nikolić Ljubiša Majov.

- Milica je fenomenalno odradila turnir i zasluženo stigla do bronzane medalje. Sve ide po planu u trenažnom procesu. Uradićemo sve da bude najbolja kad je najvažnije. Posle Antalije nastavljamo pripreme u Istočnom Sarajevu, a jedno vreme ćemo provesti i na olimpijskim planinama na Jahorini - rekao je Ljubiša Majdov, prošle godine najbolji trener Starog kontinenta, proglašen od zvaničnika Evropske džudo federacije.

 Andrea Stojadinov (do 48 kg) ostvarila je plasman na sedmo mesto. Ona je u repesažu poražena od Slovenke Štangar zahvatom za ipon (2:03).

Bunčić je na startu pobedio Ukrajinca Bogdana Iadova a potom je poražen od Nihata Šihalizadea iz Azerbejdžana čime je završio takmičenje.

Od naših Zvezdaša u narednom periodu tek očekujemo rezultate vredne svake pažnje